Επαφές και διεργασίες της Φώφης Γεννηματά

12:12 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το πρωί η Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος,

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι «η θέση μου είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, δηλ. να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα […] Ταυτόχρονα, μετά απ’ αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει «χώρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την προσπάθεια απάντησε -μεταξύ άλλων- πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα