Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός στο ΙΤΕ

10:27 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας χθες το πρωί, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης και ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Ιδρύματος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, Ζαν Πιερ Μπουρζινιό και συνομίλησε με νέους ερευνητές.

Όπως επεσήμανε, είναι εθνικός στόχος για την επόμενη πενταετία να σταματήσει η διαρροή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό και να γυρίσουν πίσω.
«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων και πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, ήδη από τον πρώτο της προϋπολογισμό εξοικονόμησε επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και καινοτομία, ενώ έκανε και θεσμικές παρεμβάσεις δημιουργώντας θέση αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα