Έντονες αντιδράσεις της Αθήνας για τις δηλώσεις Ερντογάν

21:09 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και επέκρινε την τουρκική ηγεσία που υπέγραψε την εν λόγω συνθήκη.

Η συνθήκη της Λωζάνης και όλο το διεθνές δίκαιο είναι όντως μια πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς ούτε η Άγκυρα μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να την σέβονται, όσο οδυνηρό κι αν τους φαίνεται αυτό, επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο

Νέο – οθωμανισμός ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και οι σχέσεις των χωρών χτίζονται με το βλέμμα στο μέλλον υπογράμμισε η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη. Κάλεσε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών να αντιδράσει άμεσα τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση υπαρχουσών συνθηκών που αποτελούν τη βάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενέχουν μόνο προβλήματα για το αύριο.

Επικίνδυνες και προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν το ΚΚΕ, λέγοντας πως εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να αμφισβητεί τα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Να μην κάνει σκέψεις για δημιουργία νέας εστίας κρίσης με την αμφισβήτηση ενός διεθνούς κειμένου που ρύθμισε το θέμα των ίδιων των συνόρων της και των μειονοτήτων και να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στη Λωζάννη σεβόμενη τις προβλέψεις της Συνθήκης Ειρήνης, κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν, το ΠΟΤΑΜΙ

Να συγκαλέσει, σε πρώτη φάση, το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής καλεί την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική Είδηση:Αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης ο Ερντογάν (video)

Σχετική Είδηση: Επικίνδυνες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν τονίζει το ΚΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα