Ένταση στο Δ.Σ. Βόλου για ένα πανό της «Συμμαχίας για το Νερό»

18:43 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το «καλησπέρα» διεκόπη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου Γιώργου Μουλά, η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έως ότου οι πολίτες μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό» κατεβάσουν τα πανό που είχαν αναρτήσει στο βάθος της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να ζητήσουν να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με θέμα τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και την μη παραχώρησή του σε ιδιώτες.

Στο μεταξύ έξω από το Δημαρχείο αλλά και μέσα

στην αίθουσα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό», με πανό. Οι πολίτες εισήλθαν στην αίθουσα με το πανό και ο κ. Μουλάς ζήτησε να κατέβει για να ξεκινήσει η συνεδρίαση για να δεχθεί τις αποδοκιμασίες του πλήθους.

Ο κόσμος μπήκε μέσα στην αίθουσα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, ζήτησε να κατέβει το πανό για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Τότε έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Το μέλος της κίνησης κ. Φραγκουδάκης, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους είπε χαρακτηριστικά «Ήρθαμε ως απλοί πολίτες να συμβάλλουμε στο μείζον θέμα που έχει προκύψει, αλλά χάλασε τη συνάντησή μας. Εμείς θα περιμένουμε πέντε λεπτά ακόμη, να έρθουν οι σύμβουλοι να τους θέσουμε το αίτημά μας, το οποίο είναι να γίνει εντός 10 ημερών ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία φορέων για το θέμα του βιολογικού».

Η συνεδρίαση διακόπηκε και πάλι από τον κ. Μουλά ο οποίος όταν αντιλήφθηκε ότι δεν έχει κατέβει είπε «Θα ξαναφύγουμε και θα ξανάρθουμε όταν κατέβει».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς παίρνοντας τη θέση του προέδρου δήλωσε ότι τους συμβούλους των μειοψηφιών δεν ενοχλεί το πανό το οποίο δεν έχει υβριστικό περιεχόμενο.

Ο κ. Μουλάς εισήλθε στην αίθουσα για τρίτη φορά και ζήτησε πάλι να κατέβει το πανό και να είναι κόσμιοι. «Αν ανοίξει θέμα σχετικό μπορεί να τοποθετηθεί ο κάθε πολίτης».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κανελλής ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας αλλά δεν του έδωσε το λόγο ο κ. Μουλάς.

Επί της διαδικασίας ζητούσαν οι σύμβουλοι Κ. Γαργάλας και Θ. Διαμαντένιας το λόγο, τονίζοντας ότι το πανό δεν έχει υβριστικό περιεχόμενο ωστόσο ο κ. Μουλάς επέμενε ότι πρέπει να κατέβει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Όπως είπε «Τέτοιες εξωγενείς παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές» ενώ ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «Τον βιολογικό σας αφήσαμε να λειτουργήσετε και τα κάνατε σκατά – Σεβαστείτε το λαό».

Ο κ. Μουλάς ζήτησε από όλους ηρεμία και να μην φωνάζουν και ξεκαθάρισε ότι το πανό θα πρέπει να κατέβει. «Το πανό θα κατέβει τελεία και παύλα. Πρέπει να γίνει σεβαστός ο χώρος. Εγώ δε μιλάω για το περιεχόμενο, γενικά για το πανό». Η τοποθέτησή του προκάλεσε φωνές διαμαρτυρίας από τους συγκεντρωμένους πολίτες που είχαν κατακλείσει το πίσω μέρος της αίθουσας ενώ δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών τον καλούσαν να προχωρήσει η διαδικασία. Τελικά ο κ. Μουλάς επέλεξε να διακόψει για τρίτη φορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα