Ένα σπίτι των LEGO αφιερωμένο στο δημιουργικό παιχνίδι

14:57 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα κτίριο 12.000 τετραγωνικών μέτρων γεμάτο με 25 εκατομμύρια τουβλάκια LEGO άνοιξε πριν από λίγες ημέρες τις πόρτες του στο κοινό, στο Billund της Δανίας. Πρόκειται για το LEGO House έναν χώρο αφιερωμένο στη δημιουργικότητα και τη δύναμη της μάθησης μέσω του παιχνιδιού.

«Για μένα ήταν για μένα ένα όνειρο να δημιουργήσω ένα μέρος που θα δώσει στους επισκέπτες μας την απόλυτη εμπειρία LEGO», λέει ο ιδιοκτήτης της LEGO,

Κjeld Κirk Κristiansen.

Το σπίτι των LEGO που χρειάστηκε τέσερα χρόνια για να κατασκευαστεί, διαθέτει δύο εκθεσιακούς και τέσσερις χώρους παιχνιδιού. Οι διαφορετικοί χώροι βασίζονται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα που συμβολίζουν μια ιδιαίτερη πτυχή του παιχνιδιού και της μάθησης. Το κόκκινο είναι για τις δημιουργικές δεξιότητες, το μπλε για τις γνωστικές, το πράσινο για τις κοινωνικές και το κίτρινο για τις συναισθηματικές.

«Όλες οι δραστηριότητες στο σπίτι σχετίζονται με τη φιλοσοφία των LEGO ότι η μάθηση μέσω του παιχνιδιού προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Όλοι οι χώροι σχεδιάστηκαν με γνώμονα το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα «, δηλώνει ο Jesper Vilstrup, Διευθύνων Σύμβουλος της LEGO House.

Το LEGO House σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία BIG (Bjarke Ingels Group) και εκτός από τους χώρους παιχνιδιού, το κτίριο φιλοξενεί τρία εστιατόρια, ένα κατάστημα και μια αίθουσα συνεδριάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα