Έρευνα για τα γεγονότα στη ΒΙΑΛ Χίου και Δημοτικό Συμβούλιο

17:16 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο μικροσκόπιο του γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν μπει τα τεκταινόμενα το τελευταίο καιρό με το προσφυγικό στη Χίο, είτε αφορά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Χαλκειούς στην περιοχή της ΒΙΑΛ είτε αφορά τα όσα ελέχθησαν και έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής στο Δήμο Χίου.


Δύο ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στη Χίο και διενεργούν ΕΔΕ για τυχόν παραπτώματα, χωρίς μέχρι στιγμή να έχει αυτή προσωποποιηθεί.
Σήμερα το μεσημέρι και μετά το συλλαλητήριο

του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας με επικεφαλή τον πρόεδρο του Τμήματος στη Χίο, Γιώργο Αμπαζή, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συναντήθηκε τόσο με το Διοικητή της Π. Υ. Χίου όσο και με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος θα εξετάσουν τόσο το επίμαχο βίντεο από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, όταν πολίτες εμπόδιζαν τη μεταφορά των κοντέινερ στον περιβάλλοντα χώρο της ΒΙΑΛ αλλά και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.
Εν τω μεταξύ για αύριο Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, έχει οριστεί η εκδίκαση στο μονομελές πρωτοδικείο Χίου των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Χίου κατά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το θέμα της ΒΙΑΛ και τη μεταφορά κοντέινερ. Να θυμίσουμε ότι θέση του υπουργείου είναι πως τα κοντέϊνερ θα αντικαταστήσουν τις σκηνές που από τον περασμένο Σεπτέμβρη διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα