«Ελευθέρια»: Επεισόδια, τραυματισμοί, προσαγωγές και… παρέλαση

09:29 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο Ηρώο Μπιζανομάχων, σημαδεύτηκαν οι εκδηλώσεις για την 104η επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Ομάδα αντιεξουσιαστών αντέδρασε στην παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Παππά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές και να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ένας διαδηλωτής και επτά αστυνομικοί.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του,

επέρριψε ευθύνες στην τοπική ηγεσία της Αστυνομίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Τα επεισόδια καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η παρουσία ενός ανθρώπου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, είναι από μόνη της πρόκληση και ανέφερε ότι ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Οι εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση μαθητών των σχολείων, συλλόγων με παραδοσιακές στολές και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενώ η βουλή εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Νίκο Βούτση.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι των κομμάτων, σύσσωμες οι τοπικές αρχές και άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα