Ελ. Κουντουρά: Η Ελλάδα ανοίγει νέους τουριστικούς δρόμους (audio)

00:16 8/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου ο τουρισμός στην Ελλάδα να έχει όχι μόνο αυξητική, αλλά και ποιοτική δυναμική, έχει επιδοθεί η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο, προκειμένου η θεαματική τουριστική ροή να συνεχιστεί απρόσκοπτα.


Η

Ελλάδα, παγκόσμιος προορισμός το 2018 στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια της Αμερικανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ΑSTA στο ετήσιο συνέδριο της ASTA στο Σαν Ντιέγκo της Καλιφόρνια, προσκάλεσε τα 1000 περίπου μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση Destination Expo που ανακοινώθηκε και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018.

Η επιλογή της Ελλάδας για την κορυφαία αυτή διοργάνωση εξασφαλίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση και συμφωνία της κας Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της ASTA κ. Bob Duglin.
Συνιστά τεράστια προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά για το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

Η Γάλλοι ψηφίζουν Ελλάδα

Παράλληλα, η κ. Κουντουρά μας μίλησε για τις συναντήσεις που είχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOPRESA για την προώθηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων, αφού έχει σημειωθεί ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, με 15% αύξηση των αφίξεων το 2017 και 10% άνοδο των προκρατήσεων για το 2018.

Νέες προοπτικές στη ρωσική αγορά

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Ομόλογός της Άλα Μανίλοβα υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας στη Μόσχα και εγκαινίασαν τις πρώτες εκδηλώσεις εορτασμού του τουριστικού έτους

Το Έτος Τουρισμού περιλαμβάνει περισσότερες από 40 δράσεις και εκδηλώσεις τουριστικής προώθησης και προβολής σε όλη τη Ρωσία και στην Ελλάδα. Στην πορεία θα εμπλουτιστεί με νέες και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2018.

Θα διοργανωθεί μεταξύ άλλων τουριστικό και πολιτιστικό φόρουμ Ελλάδας- Ρωσίας, θρησκευτικό- προσκυνηματικό φόρουμ, καθώς επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού.


Επενδυτικό πρόγραμμα με 10 νέες ξενοδοχειακές μονάδες σχεδιάζει η TUI

Ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με έμφαση στην υλοποίηση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, ανακοίνωσε ο διεθνής τουριστικός οργανισμός (tour operator) TUI Group, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου Φρίντριχ Γιούσεν, σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Για τη νέα χρονιά εκτιμάται ότι οι επισκέπτες μέσω της TUI θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια, αριθμός στον οποίο θα ανέλθουν το 2017, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό, όπως εκτίμησε και η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, η οποία στάθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που συνέταξε το υπουργείο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ενστερνίστηκε ο διεθνής τουριστικός όμιλος.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Υπουργός Τουρισμού:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη
.

Keywords
Τυχαία Θέματα