«ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ» – Ομαδική ανάβαση ατόμων με αναπηρίες στον Όλυμπο. ΕΡΤ3 (trailer)

08:44 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σλόγκαν «Όλοι μαζί να ανέβουμε λίγο ψηλότερα», πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική ανάβαση ατόμων με διαφορετικές αναπηρίες, στον Όλυμπο. Είναι ίσως η πρώτη φορά παγκοσμίως που πραγματοποιείται ομαδική ανάβαση σε ένα βουνό ατόμων με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες και ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Στον Όλυμπο δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ κάτι παρόμοιο.
Πολύ μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της ανάβασης είχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που υποστήριξε επιχειρησιακά το project.Η προσπάθεια ήταν συλλογική

και σε αυτή συμμετείχαν άτομα με και χωρίς αναπηρία. Συνολικά η ομάδα ανάβασης αποτελούνταν από 60 άτομα.

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση, σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στους 1.500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία και στο σύνολο της κοινωνίας.
O δημοσιογράφος, δικηγόρος Γιώργος Μπελίρης, ο οποίος είναι άτομο με τύφλωση, επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές. Με αισιόδοξη στάση, υπευθυνότητα, έρευνα σε βάθος και τεκμηριωμένη άποψη, αναδεικνύονται η ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, οι ανησυχίες, και οι φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία.
H εκπομπή ακολουθεί τη δεοντολογία, τη μεθοδολογία, τις προδιαγραφές και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία, που έχουν υιοθετήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών: ΒΒC, ZDF, FRANCE TELEVISIONS.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Αγιανίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργος Μπελίρης
Εκτέλεση Παραγωγής: Ανοιχτοί Ορίζοντες
Παρουσίαση: Γιώργος Μπελίρης

Keywords
Τυχαία Θέματα