Έκρηξη θετικών μηνυμάτων για τον Τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

11:16 17/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκρηξη θετικών μηνυμάτων στον Τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τους δείκτες και τους αριθμούς να παρουσιάζουν μεγάλες αυξητικές τάσεις.

Συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου της περιφέρειας που είναι το τελωνείο των Κήπων Έβρου και της Νυμφαίας Ροδόπης, καταγράφηκε αύξηση 20%, ενώ στο αεροδρόμιο της Καβάλας η αύξηση άγγιξε το 34%, με 8.000 αφίξεις επιπλέον, φτάνοντας τον αριθμό των 26.000 για τον φετινό Αύγουστο, έναντι των 18.000 αφίξεων πέρυσι.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπεριφερειάρχης

Τουρισμού, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, έκανε λόγο για θετική τουριστική έκρηξη, η οποία συνδυάζεται με το στόχο που είχε θέσει ο αείμνηστος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, ανακηρύσσοντας το 2017 ως έτος τουρισμού.
«Επόμενος στόχος, ο οποίος και αυτός σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία είναι εφικτός, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, καθώς τότε η πληρότητα στη Θάσο θα αγγίζει το 80%, με τους Βαλκάνιους τουρίστες να προτιμούν τα νησιά της περιφέρειας, αλλά και άλλους τουριστικούς προορισμούς εκτός των νησιών», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Επι πλέον κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, να δώσουν προσοχή στην τουριστική παιδεία, οι πυλώνες της οποίας είναι η Γαστρονομία, η Ευγένεια και η Φιλοξενία.
Τέλος στα θετικά καταγράφει ο κ. Αντωνιάδης και το γεγονός πως ανοίγει η Σχολή Ξεναγών, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αυξηθούν τα τμήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα