Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

11:20 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργαλείων, των επαγγελμάτων και της αφήγησης της 7ης τέχνης, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, μεταξύ άλλων, παιδιά, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, μέσω του τμήματος Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.
Ειδικότερα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι με εργαστήρια κινηματογράφου και εικαστικών για μαθητές της Γ’ Δημοτικού και μεγαλύτερους.
Το

πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Αναλυτικότερα, στο εργαστήρι κινηματογράφου οι μαθητές θα γνωρίσουν τα τέσσερα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας (σενάριο, παραγωγή, σκηνοθεσία και μοντάζ) και τα διαφορετικά είδη ταινιών (ντοκιμαντέρ, κωμωδία, δράμα, γουέστερν). Θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από κλασικές κινηματογραφικές παραγωγές, θα ασκηθούν στην κινηματογραφική γλώσσα και θα συνεργαστούν για να φτιάξουν την δική τους ταινία
Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο με τη δημιουργική ομάδα Dio.kom² τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια εικαστική αλλά ταυτόχρονα και λειτουργική εγκατάσταση. Θα κατασκευάσουν με απλά υλικά ένα σπιτάκι. Η διαφορά είναι ότι δεν θα είναι ένα σπιτάκι για ανθρώπους αλλά για πουλιά. Η συνολική εγκατάσταση θα λειτουργήσει αφενός σαν γλυπτό-εγκατάσταση που θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Μουσείου όλο το καλοκαίρι και αφετέρου σαν σπίτι για δεκάδες πουλιά που πετούν στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα