Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

09:09 19/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες για παιδιά 2-4 ετών

Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη, με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή

στην ομάδα.

Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Ημερομηνίες

19, 26 Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου

Σάββατο, 10.30-11.30 & 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80 €

Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία

Ένα εργαστήριο με την εκπαιδευτικό Σπυριδούλα Χρόνη, που ανοίγει την όρεξη για… διάβασμα, αξιοποιώντας τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο, το κουκλοθέατρο, και την κινούμενη εικόνα.

Με αφετηρία επιλεγμένα βιβλία, τα παιδιά θα παίξουν, θα υποδυθούν ρόλους, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν, θα γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι. Η δημιουργική επαφή με το βιβλίο, το συνδέει με μια απολαυστική εμπειρία που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία του και τις πολλαπλές αναγνώσεις που κάθε βιβλίο μπορεί να επιφυλάσσει. Το βιβλίο βρίσκει τη θέση του στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών και η αλληλεπίδρασή τους αποκτά νόημα. Το βιβλίο δίνει χαρά που την μοιραζόμαστε.

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δημιουργούν, με αφορμή ένα βιβλίο, κάτι διαφορετικό που θα βρίσκει τη θέση του στην προσωπική τους βιβλιοθήκη.

24 Νοεμβρίου 2016, 1,8,15,22 Δεκεμβρίου 2016

12 Ιανουαρίου 2017

Πέμπτη, 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Πηλός και νέες τεχνολογίες

Τα θεματικά εργαστήρια play with clay μαθαίνουν στα παιδιά τις βασικές τεχνικές της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, φύλλο, τσιμπητό, γλυπτική) και τα παρακινούν να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά σκανάρουν με tablets, κάρτες QRcodes, που περιέχουν πληροφορίες σχετικές με το θεωρητικό μέρος της κάθε τεχνικής και στη συνέχεια δημιουργούν με πηλό τα δικά τους έργα. Αφού τα έργα στεγνώσουν και ψηθούν σε ηλεκτρικό καμίνι, ακολουθεί η διακόσμησή τους με χρώμα στο τελευταίο θεματικό εργαστήριο «Χρώμα στο χώμα». Με την κεραμίστρια και γλύπτρια Νατάσσα Καλογεροπούλου.

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

23 Νοεμβρίου 2016 Ένα μακαρόνι αλλιώτικο από τα άλλα

30 Νοεμβρίου 2016 Δημιουργικά τσιμπήματα

7 Δεκεμβρίου 2016 Μικροί γλύπτες

14 Δεκεμβρίου 2016 Όλοι για έναν και ένας για άλλους

21 Δεκεμβρίου 2016 Χρώμα στο χώμα

Τετάρτη, 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Δεν περιλαμβάνεται το κόστος καμινιού

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά για παιδιά 6 – 13 ετών

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Δυνατότητα παρακολούθησης: Σάββατo ή Κυριακή.

Ημερομηνίες:

19, 26 Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου

Σάββατο, 13.30-15.00

20, 27 Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου

Κυριακή, 12.00-13.30

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80 €

Ανακαλύπτω, Παρατηρώ, Αγγίζω, Δημιουργώ, Βιώνω

Τα παιδιά, μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης των γεωμετρικών σχημάτων, σε έναν προκαθορισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο (χρώματος λευκού), εξοπλισμένο με έπιπλα από ανακύκλωση χαρτονιού (επίσης λευκού χρώματος), τοποθετούν αυτοκόλλητα. Έτσι, μέσω της διαδραστικής διαδικασίας, ανακαλύπτουν, παρατηρούν αγγίζουν και δημιουργούν βιώνοντας μια εκπαιδευτικά καινοτόμα προσέγγιση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και δημιουργούν έναν χώρο-παλέτα κι έργο μαζί, μια τρισδιάστατη πολύχρωμη επιφάνεια σε φυσικό μέγεθος.

Ημερομηνίες: 20 Νοεμβρίου

Κυριακή, 10:00-11:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Για παιδιά 12- 14 ετών

Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate)

Στην εποχή της ταχύτατης ενημέρωσης και καθώς οι νέοι σήμερα καλούνται να ανταγωνιστούν στη παγκόσμια αγορά εργασίας, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεξιότητες. H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Μέσω δύο κύκλων πέντε εβδομαδιαίων συναντήσεων και μιας ανοιχτής παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με παραδείγματα, ενώ, παράλληλα θα εξασκήσουν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών.

Πώς να γίνετε καλός ομιλητής

Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

Ημερομηνίες:

21, 28 Νοεμβρίου 3,10,17 Δεκεμβρίου

Σάββατο, 17.00 – 19.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 90 €

Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

Για παιδιά 4 – 8 ετών : Εκλάπη το κλειδί του Sol

Ένα διασκεδαστικό μουσικό «θρίλερ» για παιδιά ηλικίας από 6 ετών εκτυλίσσεται στην περιοχή του Πενταγράμμου: το Κλειδί του Σολ γίνεται άφαντο!

Ολοφάνερα μυστικά σχέδια και έντιμες δολοπλοκίες, αγνές πλεκτάνες, ίντριγκες και ανακατωσούρες δημιουργούν ξεκάθαρα, μια γνήσια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Προβλήματα που λατρεύουμε να λύνουμε σε όλες τις ντετεκτιβικές κομεντί της Αιμιλίας Βασιλακάκη. Αυτή είναι η πρώτη τού είδους της που μεταφέρετε στη σκηνή, για να μας μπερδέψει όλους μαζί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη!

20, 27 Νοεμβρίου 2016, 8, 15, 29 Ιανουαρίου 2017

Κυριακή, 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής: 10 €

Ιδρυμα Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
10671, Αθήνα

Tηλ.: 210 3611206

Keywords
Τυχαία Θέματα