ΕΚΝΛ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην μεγάλη Βαλκανική αντιπολεμική διαδήλωση

11:38 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφαση να συμμετάσχει στην μεγάλη Βαλκανική αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιουνίου πήρε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μετά τη χθεσινή σύσκεψη των Δ.Σ. σωματείων και μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝΛ.

Στην σύσκεψη

την εισήγηση την παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Tσιαπλές, στην οποία ανέφερε τα εξής:

Την πρωτομαγιά, ανοίξαμε ως ΕΚΝΛ με τις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, το θέμα των αιτιών του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της συμμετοχής της χώρας μας σ’ αυτόν και της στάσης του ταξικού εργατικού κινήματος απέναντι σ’ αυτόν μιας και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται σε μια σειρά περιοχές (Συρία, Μ. Ανατολή, Λιβύη, Ουκρανία, κλπ), με όλες τις τραγικές συνέπειες για τους λαούς και τον δικό μας φυσικά, δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά, ούτε είναι ξεκομμένος από την οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την ένταση της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα μας.

Σ’ αυτή τη συζήτηση και δράση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και ως ΕΚΝΛ, δίνουμε μια συνέχεια, με ένα διήμερο αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων από τις Βαλκανικές χώρες, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιούνη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, με σύνθημα: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ. Έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διαδηλωτών το Σάββατο 24 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους και πορεία προς το ΝΑΤΟΙΚΟ Στρατηγείο. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 10 το πρωί, θα γίνει στο ΕΚΘ, αντιπολεμική συνδιάσκεψη συνδικάτων από Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 10 π.μ, από το χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό) και θα είναι δωρεάν η μετακίνηση, αφού θα την επιβαρυνθούν το ΕΚΝΛ και τα σωματεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα