Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς-Σε εκκρεμότητα το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά (video)

21:58 2/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των Θεσμών. «Κλείσαμε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς σε όλη τη θεματολογία» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε, καθώς και στο ποια είναι στην ατζέντα της δ’ αξιολόγησης», είπε και πρόσθεσε: «κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι» φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αποκτούν υπερπρονόμιο στην περίπτωση πτώχευσης

και εκκαθάρισης μιας επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πρώτοι στη λίστα των δικαιούχων (πάνω από τράπεζες, Δημόσιο κ.λπ.), δικαιούμενοι το 2,75 φορές επί τον βασικό μισθό επί 6 μήνες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η απάντηση επί του ελληνικού αιτήματος για διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ σε 32 νησιά του ΒΑ Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως αυτό «δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί με τους θεσμούς». «Είναι κάπως ανοικτό, παρότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018», πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Άκης Αθανασόπουλος, το ζήτημα αναμένεται να διασαφηνιστεί πριν τις γιορτές.
Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, ένα μέρος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθεί για αυτά τα νησιά με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα