Εκδήλωση για το περιβάλλον

09:48 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά δράσεων με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει σήμερα από τις 11 το πρωί στο αίθριο της Λότζιας, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Οδηγία που στοχεύει στην άμεση μείωση της κατανάλωσης της πλαστικής σακούλας, θα διατεθούν υφασμάτινες τσάντες με σκοπό τη χρήση στις καθημερινές αγορές αντί των πλαστικών.
Παράλληλα θα παρουσιαστούν ζωγραφιές μαθητών γυμνασίου με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Θα γίνει έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,

με θέμα προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης και προβολή ανάλογου ντοκιμαντέρ. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός φωτισμός του Δημαρχείου.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα γίνουν εργασίες εξωραϊσμού του πρώην καρτοδρομίου στην Νέα Αλικαρνασσό από την εθελοντική ομάδα ΖωΔρω, την ερχόμενη Πέμπτη.
Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ινιωτάκης: «Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς αφορά στην παγκόσμια ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση και στη γενική αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών και φορέων με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα