Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:26 22/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Επιστρέφουν σήμερα στις εργασίες τους οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Λιπασμάτων της Καβάλας, μετά από 18 μήνες αγώνων και αφού προηγήθηκε συμφωνία με την εργοδοσία στο υπουργείο Εργασίας. Από τους 180 απολυμένους επιστρέφουν περίπου 150 καθώς για τους υπόλοιπους ξεκίνησε διαδικασία συνταξιοδότησης. Την Τετάρτη αναμένεται στην Καβάλα, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

** Με δεκαπέντε λεωφορεία,

πολίτες από όλο το νομό Καβάλας μετακινήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

** Συνάντηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Καβάλας ο πρόεδρος του, Μάρκος Δέμπας προκειμένου να συζητήσουν όλα τα μεγάλα θέματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

** Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Επιμελητηρίου. Αφορά συγκεκριμένη δράση χρηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

** Ενημερωτική ημερίδα για την «Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη στη Νήσο Θάσο και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτού» διοργανώνει το Δασαρχείο Θάσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καλογερικό της Θάσου, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10 το πρωί. Θα μιλήσει για το θέμα ο δασολόγος Διαμαντής Σταγγίδης, προϊστάμενος του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας.

** Συνεχίζει να απέχει από τις δευτερογενείς μετακινήσεις περιστατικών του Νοσοκομείου Καβάλας το ΕΚΑΒ και λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο προσέλαβε προσωπικό για αυτά τα περιστατικά.

** Δέκα πρώην εργαζόμενοι, συμβασιούχοι οδηγοί, του Δήμου Καβάλας προσέφυγαν με εξώδικο κατά του ΑΣΕΠ, για τον διαγωνισμό που πρόκειται να διενεργήσει για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στην Υπηρεσία Καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τη δημοτική αρχή. Με το εξώδικο απαιτούν η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να μην προβεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού διότι όπως σημειώνουν στην περίπτωση που ξεκινήσει ο διαγωνισμός πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη τους, με το Δήμο Καβάλας θα στερηθούν τα ανάλογα μόρια της προϋπηρεσίας και ως εκ τούτου θα βρεθούν σε δυσμενή θέση έναντι άλλων υποψηφίων.
Η έφεση τους θα εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης στις 23 Φεβρουαρίου και έως τότε ζητούν την αναστολή των διαδικασιών για τις προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων.

** Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου δρομολογούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού ορισμένου χρόνου 8 μηνών. Συγκεκριμένα ο Δήμος Νέστου επιδιώκει να προσλάβει 2 πολιτικούς μηχανικούς, 1 μηχανολόγο μηχανικό, 1 γεωπόνο, 1 κοινωνικό λειτουργό και 1 τοπογράφο. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

** Με περισσότερα από 2,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη και 32 περίπου ml χασισέλαιο συνελήφθη 52χρονος στην Καβάλα. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 55χρονου στην αποθήκη του οποίου βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη.

** Στη Δράμα, αστυνομικοί που πήγαν να συλλάβουν 52χρονο για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση για κλοπή, εντόπισαν στο σπίτι του δύο αρχαία νομίσματα, φυσίγγια και ένα ασύρματο. Ο 52χρονος οδηγείται εκ νέου στη δικαιοσύνη για παράβαση των νόμων περί αρχαιοτήτων, περί όπλων και ραδιοσταθμών.

** Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, ο 78ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Ευκλείδης». Οι διακριθέντες θα διαγωνιστούν στην εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, με εξεταστέα ύλη αυτή των διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

** Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει τον 1ο ανοιχτό χορευτικό εργαστήρι στις 24-25 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο κτήριο του Λυκείου ενώ οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιούνται από τις 12:30 έως τη 1.30 το μεσημέρι. Μετά το πέρας των μαθημάτων της πρώτης μέρας θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά».

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Ερμηνεύει η Χρύσα Σπηλιώτη που έγραψε και το κείμενο.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο επικρατούν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο, πτώση της θερμοκρασίας και παγετός τις πρωινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα