Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:28 28/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία επιστροφής στην εργασία των απολυμένων της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας. Αρχικά ανά ομάδες θα υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρία και από το νέο χρόνο, σταδιακά, θα επιστρέφουν στις εργασίες τους στο εργοστάσιο.
Πρόκειται για την επιτυχή έκβαση ενός 18μηνου αγώνα, σε επίπεδο συνδικαλιστικό και δικαστικό, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Τα συγχαρητήριά της εκφράζει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες επισημαίνοντας όμως

και τα εμπόδια που υπήρξαν στην πορεία για την εφαρμογή των δίκαιων, όπως αποδείχθηκε, αιτημάτων των εργαζομένων στη βιομηχανία λιπασμάτων.

** Στη ΣΕΚΑΠ συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό της Συμβούλιο εκτάκτως προκειμένου να δρομολογήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.
Η ανακοίνωση της εταιρίας κάνει λόγο για ουσιαστική παρεμπόδιση της λειτουργίας της εταιρείας, από τη έκδοση απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις του 2008, καθώς και την πρόσφατη απόφαση των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

** Έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας έλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού», προϋπολογισμού 3.977.000 ευρώ, για τη χρηματοδότησή του από επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014-2020.
Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το υπό ίδρυση Αιμοδυναμικό Εργαστήριο με σύγχρονο σύστημα ψηφιακού αγγειογράφου – στεφανιογράφου δύο επιπέδων, την Ουρολογική κλινική όπου προβλέπεται η εγκατάσταση νέου συστήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας, την οφθαλμολογική κλινική που εξοπλίζεται με νέα συσκευή ψηφιακής φλουροαγγειογραφίας.

** Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ (πρώην Παιδόπολη) θα επισκεφθεί σήμερα στις 11 το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, όπου θα ανταλλάξει ευχές.

** Την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας θα επισκεφθεί η τοπική Δημοτική Οργάνωση της ΝΔ μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Χαράλαμπο Δράκο, σήμερα το πρωί (Πέμπτη) για να δώσουν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται σε αυτήν.

** Σε εορταστικό ωράριο συνεχίζει να λειτουργεί από σήμερα η αγορά της Καβάλας με τα καταστήματα ανοικτά, πρωί και απόγευμα, ενώ την Κυριακή θα λειτουργήσει με συνεχόμενο ωράριο, από τις 10 πρωί ως το απόγευμα.

** Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Καβάλας ενημερώνει το αγοραστικό κοινό ότι, και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις μέρες.

** Συνεχίζονται οι εορταστικές δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία. Στη Θάσο, και οι φετινές δράσεις έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά, ονομάζονται στο «Νησί του Άη Βασίλη» και θα φιλοξενούνται στο Καλογερικό, στον Λιμένα Θάσου έως και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

** Στη Χρυσούπολη του δήμου Νέστου αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας που ήταν προγραμματισμένες, λόγω των προβλεπόμενων κακών καιρικών συνθηκών.

** Στην Καβάλα, πολλές εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της πόλης. Σήμερα το βράδυ στις 9 στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα θα παρουσιαστεί ένα μουσικό ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών, με ξεχωριστά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών από τους Θόδωρο Βαλσαμίδη, Άννυ Καγκελίδου Κυριάκο Μιμίδη, Παναγιώτη Άτσαλο και Κώστα Παπανικολάου.

** Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία ένταση των φαινομένων προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι, θα είναι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στην περιοχή με εκτόνωση των φαινομένων από το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα