Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:17 20/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε πως δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη, τονίζοντας πως η Κοινοπραξία τους αποφεύγει και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα και ενδεχομένως με διάφορα αναληθή επιχειρήματα να αποπροσανατολίσει και το υπουργείο και την κοινή γνώμη.

**Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», στο πλαίσιο ενημέρωσης των Αρχών-Φορέων και

πολιτών, συναντήθηκε χθες στις 10 το πρωί με τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.
Την ενημέρωσε για το σημαντικό έργο του, τους στόχους του και ιδιαίτερα για το νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για Νέες/-ους Ενήλικες που απομακρύνονται από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδοπόλεις)».
Η Δήμαρχος συμφώνησε για την αναγκαιότητα στήριξης του Προγράμματος για τους νέους ενήλικες που βρίσκονται σε κρίση, το οποίο είναι Πανελλαδικά πρωτοποριακό και θα αποτελέσει υπόδειγμα Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι δε απαραίτητο για τη στήριξη των Νέων Ενηλίκων που αποχωρούν από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδόπολη) χωρίς να έχουν κάποιο στήριγμα.
Η υλοποίηση του Προγράμματος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή μετάβαση των Νέων Ενηλίκων από το Φορέα στην Κοινωνία.

**Σήμερα στις 10.30 το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος θα δεχθεί στο γραφείο του ευχές και κάλαντα από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καβάλας.
Ακολούθως, στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας.

**Το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε τις πόρτες του στην Ονειρούπολη Δράμας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους μικρούς επισκέπτες. Το πληροφοριακό κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής βρίσκεται στην είσοδο της Ονειρούπολης και θα παραμείνει ανοιχτό έως την 7 Ιανουαρίου. Την οργάνωση και λειτουργία του, έχουν αναλάβει αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, ενώ σαν δράση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για συνεχή ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.
Στους χώρους του πληροφοριακού κέντρου οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και ενημερωτικών διαλέξεων, καθώς επίσης συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και ζωγραφίζοντας, πάντοτε με την πολύτιμη καθοδήγηση εξειδικευμένων αστυνομικών.

**Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας καλωσορίζει τα Χριστούγεννα με μια μουσική εκδήλωση στη Στέγη του, σήμερα στις 8.30 το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια tango και waltz, που θα αποδώσουν ο Γιάννης Κεραμίδης στο βιολί και ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος στο ακορντεόν.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά μέλη του Συλλόγου Λατινοαμερικανικής κουλτούρας «Kavalatino».

**Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Καβάλας με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι την παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου, τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις μέρες.

**Η Ομάδα νέων επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους» διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της για τον εορτασμό της ίδρυσης του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού Οργανισμού (ΑΜΚΕ), την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

**Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησε, χθες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ενώσεως Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη, στο δημαρχείο Παγγαίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που διέπει την Ένωση με τον Δήμο Παγγαίου.Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ της Ενώσεως, διαβεβαίωσαν τον κ. Αναστασιάδη ότι παρόλα τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται πάντα δίπλα στους συμπολίτες τους, διαφυλάσσοντας το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Ο δήμαρχος Παγγαίου, επεσήμανε την εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο τονίζοντας, μάλιστα, ότι όλα τα ζητήματα απαιτούν υπεύθυνους χειρισμούς, από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, δεδομένου ότι άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής τάξης και ευρυθμίας, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας.

**Ανακοινώνεται ότι λόγω των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού σήμερα από τις 8 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι στο Παληό Καβάλας.

**Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου» σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Στο έργο αυτό ο Παπαδιαμάντης αποχαιρετά τη ζωή, παραμονές των Φώτων, αναφερόμενος στα σημαντικότερα περιστατικά της ζωής του, στους ήρωές του και στο έργο του, θυμοσοφώντας και αποκαλύπτοντας παράλληλα απόψεις του για την εποχή του και τους συνανθρώπους του.
Η θεατρική ανάγνωση γίνεται με τη συνοδεία εμβόλιμων μουσικών διαλειμμάτων με «Τραγούδια του άφατου πόνου», επιλεγμένες συνθέσεις από σπουδαία άσματα του νεοελληνικού ρεπερτορίου.

**Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών τροφίμων στους νέους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας.
Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου). Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους με στάση στο σημείο διανομής.
Για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες.

**Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας θα γίνει την Παρασκευή και ώρα 9.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με αποκλειστικό θέμα την έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017.

**«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του.
Στο πλαίσιο αυτό έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καβάλας στο ωράριο καταστημάτων.

**Νεφώσεις και βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι εντάσεως έως 5μποφόρ.

.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, δραση, Χριστούγεννα, tango, Πρωτοχρονιά, οψόμεθα, θεατρο, κτελ, ελλαδα, σταση εργασιας, δωρο χριστουγεννων, θεματα πανελληνιων, εορταστικο ωραριο, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, νίκος αναστασιάδης, νεος παπας, γραφειο υπολογιστη, κοινωνια, αυτοδιοικηση, φετος τα χριστουγεννα, ονειρουπολη δραμας, καλαντα, χριστουγεννιατικα, ονειρουπολη, αστυνομια, γνωμη, ευχες, θεμα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, ψωμι, ωρα, αγιος γεωργιος, ακορντεον, αρτοποιεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, δημητρα, γινει, γινεται, δημος, ευκαιρια, αιθουσα, ελληνικη αστυνομια, ενημερωση, εποχη, ζωη, ζωης, υπηρεσιες, ηρωες, κελσιου, κλιμα, λειτουργια, μακεδονια, νυχτα, ομαδα, παντα, παιδια, παπαδιαμαντης, πεμπτη, πορτες, προβληματα, πρωι, τιμη, τοπικη αυτοδιοικηση, υλοποιηση, φτανει, χαμογελο, βιολι, ασματα, ενωση, ιδιαιτερα, υπουργειο, σπυρος, tango, θεματα, θερμοκρασια, θωμα
Τυχαία Θέματα