Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:23 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων που είχαν εκχωρηθεί στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, προχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. Χρήστος Μέτιος. Με ανακοίνωσή του ο κ.Μέτιος ισχυρίζεται ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά την απόφαση της 15ης Νοεμβρίου 2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας. Συγχρόνως απαντά στη χθεσινή δημόσια διαμαρτυρία του κ. Πατακάκη ότι έγινε για λόγους αποπροσανατολισμού των πολιτών για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων του.
Πλέον ο κ.Πατακάκης θα ασκεί μόνο τις αρμοδιότητες που ορίζει

ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

** Διευκρινίσεις για το έργο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού έδωσε με την ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος. Όπως ανέφερε, αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο τριετές Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εγκρίθηκε από το Υπουργείο στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, παρότι είχε αποσταλεί το σχετικό Τεχνικό Δελτίο προϋπολογισμού 1.617.000 ευρώ. Ωστόσο η προσπάθεια της Περιφέρειας συνεχίζεται με βελτιωτικές προτάσεις.
Πάντως, για τη τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο 2017-2018, η Π.Ε. Δράμας έχει στη διάθεσή της με έγκριση του Περιφερειάρχη 63.000 ευρώ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ την περσινή περίοδο ο κ. Περιφερειάρχης είχε εγκρίνει έργο ύψους 187.000 ευρώ.

** Συνεχίζονται σήμερα για Τρίτη ημέρα οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από όλο το νομό. Τρεις υποψήφιοι πρόεδροι με τρεις συνδυασμούς διεκδικούν την διοίκηση του Επιμελητηρίου.

** Για την αξιοποίηση του brand name του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και ως θρησκευτικού προορισμού, συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τον νέο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανο. Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για σειρά θεμάτων και ιδιαίτερα στο θέμα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, σ’ ότι αφορά ζητήματα θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή ενώ η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί.

** Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας με ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη.
Κάλεσμα απευθύνει και το Νομαρχιακό Τμήμα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ.
Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.
Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Π.Ν.Ο. την ερχόμενη Πέμπτη.

** Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Μεταξύ άλλων το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας για το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το έτος 2018. Επίσης το Σώμα θα αποφασίσει την έγκριση εκπόνησης της μελέτης με συνοπτικό διαγωνισμό της επισκευής στέγης Κολυμβητηρίου και την ψήφιση σχετικής πίστωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στέγη του κολυμβητήριο παρουσιάζει διαρροή υδάτων που μεταξύ άλλων προκαλεί προβλήματα και στην θέρμανση του κτιρίου.

** Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου προς το κοινό πραγματοποιούνται στους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου, σε συνεργασία με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους, τον σύλλογο ατόμων με νεανικό σακχαρώδη διαβήτη και την εταιρεία MEDTRUST.
Οι μετρήσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη απέναντι από το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης και ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη στην Οδό Πατριάρχου Διονυσίου (Δίπλα στο ΞΕΝΙΑ) στη Δράμα, τις πρωινές ώρες.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δίνονται σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.

** Από το Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώθηκε ότι από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να τηλεφωνούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να προγραμματίσουν τις εργαστηριακές εξετάσεις τους όπως μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπέρηχους, ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018.

** Τον 18ο τόμο των «Θασιακών» παρουσιάζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τον τόμο, που περιέχει τα πρακτικά του Ζ΄ Συμποσίου Θασιακών Μελετών, θα παρουσιάσουν ο καθηγητής ιατρικής ΑΠΘ, πρώην πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος και ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, ιστορικός Κων/νος Χιόνης.

** Ξεκινούν σήμερα Τρίτη οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας στις 7 το απόγευμα με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και με μία μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Μάρω Μαρκέλλου και Steve Tesser. Η δήμαρχος Καβάλας θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων με την χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της πόλης.

** Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα παρουσιάσουν «Οι παραμυθάδες» την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει τίτλο «Καλά Χριστούγεννα …Παπαδιαμάντη».
Τα διηγήματα «Το Χριστόψωμο» , «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Η σταχομαζώχτρα» θα αναμειχθούν με τη μουσική του Μανώλη Παργιεντάκη, διδάσκαλου παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Στέλιος Μάϊνας διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με την θερμοκρασία να φτάνει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Αίθριος με αραιές νεφώσεις θα είναι αύριο ο καιρός στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, διευκρινίσεις, αμθ, εκλογες, απεργια, ΑΔΕΔΥ, παμε, εταιρεία, ξενια, δραμα, ΑΠΘ, Χριστούγεννα, θεατρο, καιρος, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, αποτελεσματα, χριστουγεννιατικα, δωρεαν, θεμα, θρακη, μουσικη, προγραμμα, αξιζει, αμθ, βραδυ, διαστημα, δηλωσεις, διευκρινίσεις, διηγηματα, διοικηση, εγινε, αιθουσα, ευρω, εξετασεις, εταιρεία, ετος, ιδια, κελσιου, λειτουργια, μακεδονια, παμε, πεμπτη, προβληματα, πρυτανης, πρωι, σειρα, συγκεντρωση, σωμα, σχεδιο, τμημα, τριτη, φτανει, φορμα, χρηστος, χιονης, ωρες, μποφορ, ενωση, ιδιαιτερα, υπουργειο, κηπο, νοσοκομειο, θερμανση, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα