Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:37 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ξεκινά σήμερα ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει την έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου σήμερα (Δευτέρα) στις 2.30 το μεσημέρι στην Κομοτηνή. Το κλείσιμο των εργασιών θα γίνει με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης. Θα προηγηθεί σύσκεψη εργασίας παρουσία του Πρωθυπουργού, του Περιφερειάρχη Αν. Μ. Θράκης, Χρήστου Μέτιου και των δημάρχων της Περιφέρειας.

** Με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο, στην Καβάλα θα βρεθούν σήμερα (στις 11.30 το πρωί) ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θα επισκεφθεί τον ΟΛΚ και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ.

** Συνολικά 2238 άτομα στο νομό Καβάλας ψήφισαν για την εκλογή ηγεσίας στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς προβλήματα στα οκτώ εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε ολόκληρο τον Νομό. Η Φώφη Γεννηματά έλαβε 895 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης 602 και ο Γιώργος Καμίνης 425. Ακολουθούν οι Θεοδωράκης με 118, Μανιάτης 83, Ραγκούσης 44, Γάτσιος 43, Τζιώτης 5 και Πόντας 4.

** Σε ευρεία σύσκεψη καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες της Θάσου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε λόγω της δραματικής μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη Σκάλα Καλλιράχης, στις 18.30 το απόγευμα.
Η επιτροπή θα ζητήσει εγγράφως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με μοναδικό θέμα το μέλλον της γραμμής Πρίνου – Καβάλας, διεκδικώντας σε αυτήν την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και την εν τοις πράγμασι συνεισφορά του.

** Να σταματήσει τώρα η όποια συζήτηση για νέες περικοπές ζητά από τον Πρωθυπουργό με επιστολή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. Ζητά ακόμη, να επανέλθουν οι συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη, να καταβληθούν άμεσα και στο ακέραιο όλα τα εφάπαξ και να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός στο ύψος των πραγματικών αναγκών για τη δημόσια υγεία, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό.
Το σωματείο θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στην Κομοτηνή. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Καβάλα στις 4 το απόγευμα.

** Ημερίδα με θέμα «Νέο Λύκειο – Σύστημα Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» διοργανώνει σήμερα η ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από τις 10 το πρωί.

** Σήμερα (Δευτέρα) θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα το περασμένο Σάββατο ομιλία με τίτλο «Aβραάμ και Αριστοτέλης: Θεολογικοί και φιλοσοφικοί διάλογοι Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων» από το Ερευνητικό Κέντρο MOHA (Μωχάμετ Άλι) στα πλαίσια της θεσμοθετημένης από την UNESCO, Διεθνούς Ημέρας για την Ανεκτικότητα, η οποία φέτος συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας. Η ομιλία θα είναι στην Ελληνική Γλώσσα και θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα στο Ιμαρέτ, Καβάλας.

** Tον διεθνούς φήμης πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο, ελληνικής καταγωγής από την Γερμανία παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, την Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου». Ο σολίστ θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο Ρεσιτάλ σε μορφή Διάλεξης, υλοποιώντας μία πρωτοπόρο εργασία του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής.

** Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα (Δευτέρα) στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και για αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα