Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:17 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Κάθετα αντίθετος είναι ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο να εκτελούνται 2 μόλις δρομολόγια καθημερινά από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου πρόκειται για μία γραμμή που μεταξύ άλλων εξυπηρετεί την διακομιδή ασθενών του Κέντρου Υγείας Πρίνου και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του μισού νησιού.

**Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς το επόμενο διάστημα διεκδικώντας μεταξύ

άλλων να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία καθώς και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη κτλ. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος απαιτεί αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

**Νεκρή από εμπορικής άποψης χαρακτήρισε την εμπορική κίνηση της αγοράς της Καβάλας τον μήνα Οκτώβριο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης. Μάλιστα ο κ. Λεμονίδης χαρακτήρισε προβληματική την κατάσταση των επαγγελματιών ενώ σύμφωνα με μία μελέτη που παρουσιάστηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Επιμελητήριο Καβάλας, το 50% των επιχειρήσεων της Καβάλας πρόκειται να κλείσουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

**Νέος πρύτανης στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξελέγη ο κ. Δημήτρης Μπαντέκας, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου του 2021.
Οι 4 νέοι αντιπρυτάνεις που εξελέγησαν είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος, Δημήτρης Μαδυτινός, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιαννούλα Φλώρου.

**Στις 10 και 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανόλα Κούρτη». Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας κάτω από την επίβλεψη του νέου προέδρου του συλλόγου κ. Βασιλειάδη Γιώργου.

**Ημερίδα του έργου με τίτλο URBANWASTE θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην Καβάλα στην Δημοτική Καπναποθήκη με θέμα την «Διαχείριση απορριμμάτων που προκύπτουν από επαγγελματικές δραστηριότητες» όπως του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης κλπ.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέτρα για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων από τις επαγγελματικές δραστηριότητες του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης κλπ. Η ημερίδα υποστηρίζεται από το έργο URBAN WASTE του προγράμματος ΗORIZON 2020 της Ε.Ε.

**Από σήμερα έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιείται η έκδοση των νέων Δελτίων κυκλοφορίας ΑΜΕΑ και η θεώρηση των παλαιότερων, για το έτος 2017, για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και 50% έκπτωση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Τα δελτία που θα θεωρηθούν με τη διαδικασία αυτή θα ισχύουν για το 2017 και το 2018, μέχρι την έκδοση της νέας ΚΥΑ.

**Ξεκίνησε χθες η περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Στο πλαίσιο αυτής, σήμερα θα είναι στη Δράμα όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο στις 6 το απόγευμα και μετά θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 8 το βράδυ.

**Για 6η συνεχή χρονιά η Μαιευτική Κλινική και το Τμήμα Πρόωρων Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας διοργανώνουν Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό. Στόχος και φέτος η ενημέρωση των γονέων και των επαγγελματιών υγείας της Καβάλας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο LUCY στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

**Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα