Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:14 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ανοίγει σήμερα (Παρασκευή) τις πύλες της η 25η Έκθεση KAVALΑEXPO που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας.
Πάνω από 80 εκθέτες από την Καβάλα, την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος αλλά και χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία, θα δώσουν το παρών στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της Νέας Καρβάλης “Απόστολος Μαρδύρης”.
Τα εγκαίνια θα γίνουν (Παρασκευή) στις 8 το βράδυ. Η έκθεση θα μείνει ανοικτή έως

τις 11 Οκτωβρίου.

** Παράλληλα με την Έκθεση του Επιμελητηρίου οργανώνεται το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως και Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Φέτος θα παρουσιαστούν 29 εργασίες. Αναμένεται να επισκεφθούν την Έκθεση περίπου 4.000 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Βόρειας Ελλάδας.

** Νέο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του εκλιπόντος Προκοπίου, εκλέγει σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Για τη θέση τοπικά έχει εκφραστεί η υποστήριξη στο πρόσωπο του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Φιλίππων, ενώ ανοικτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Ακόμη, η Ιεραρχία θα προχωρήσει στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

** Διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Καβάλας για τα ποσά που ζητά το ΙΚΑ να επιστρέψουν εντόκως, απειλώντας με κατασχέσεις. Πρόκειται για το οικογενειακό επίδομα το οποίο έλαβαν πριν από 13 χρόνια εκατοντάδες συνταξιούχοι της Καβάλας μετά από θετική γνωμοδότηση της τοπικής επιτροπής του ΙΚΑ.

** Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Περίπου 200 σύνεδροι θα βρεθούν στην Καβάλα για το συνέδριο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα της Συνδιάσκεψης είναι: «Φύλο, Εργασία και Οικογένεια στα χρόνια των μνημονίων».

** Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ας κουβεντιάσουμε για την κατάθλιψη» διοργανώνει ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, αύριο Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

** Διεθνές WORKSHOP σχετικά με την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO διοργανώνει η Έδρα της UNESCO Con-E-Ect που φιλοξενείται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (EMATTECH), σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας – Ισμαρίδας στις 19-20 Οκτωβρίου στην Χρυσούπολη Καβάλας,
Ο σκοπός διαχείρισης και ένταξης της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Νέστου και των Στενών Νέστου στο πρόγραμμα MAB/UNESCO είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η υδρονομική προστασία και η παροχή υπηρεσιών έρευνας και εκπαίδευσης. Επιπλέον, στόχος είναι η ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων αναψυχής και η τουριστική προώθηση, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να σχετίσουν την επίσκεψή τους στην ευρύτερη περιοχή με την ημερήσια επίσκεψη στην περιοχή των Στενών του Νέστου και την περιοχή του δελταϊκού συστήματος του ποταμού Νέστου.

** Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ενημερώνει πως, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας (Αλεξάνδρα Δήμογλου), θα τελεστεί ο Αγιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο, για όλα τα τμήματα.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος καιρός προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα