Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:12 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στη Θάσο θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή) η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, προκειμένου να παραβρεθεί στις εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «Διάζωμα» που διεξάγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Η Υπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ και τον πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο, θα επισκεφτεί το αρχαιολογικό μουσείο του Λιμένα, καθώς και το αρχαίο θέατρο Θάσου.

** Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Καβάλα

Παρασκευή, στο πλαίσιο οργάνωσης της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. Στο κλιμάκιο μετέχουν οι βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης, Θεόδωρος Καράογλου και ο Μακάριος Λαζαρίδης.

** Περιοδεία στο νησί της Θάσου θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σάκης Βαρδαλής. Θα έχει συναντήσεις από το πρωί με το δήμαρχο του νησιού, τους αγροτοκτηνοτρόφους, το δασάρχη Θάσου και τους ελαιοπαραγωγούς.

** Στις αυριανές κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης συμμετέχει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας. Παρόντες θα είναι και οι απολυμένοι των λιπασμάτων Καβάλας φορώντας τα μπλε μπλουζάκια τους.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης αύριο, θα πάρει μέρος και το ΠΑΜΕ Καβάλας.

** Σύσκεψη των πρωτοβάθμιων συνταξιουχικών σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (11 Σεπτέμβρη) στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Νικολάος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, καθώς και εκπρόσωπος του ΟΑΕΕ.

** Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο Καβάλας, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργήσει ιατρείο για την έκδοση Δελτίων Υγείας των μαθητών Γυμνασίου που έχουν εγγραφεί σε Λύκεια. Το ιατρείο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Νο13. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εξέτασης των μαθητών είναι το κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 2513 501703, έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή κηδεμόνες τους και να προσκομίζουν κατά την προσέλευσή τους το βιβλιάριο εμβολίων και το έντυπο του σχολείου.

** Ξεκίνησε από χθες η τριήμερη Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών έως το Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας.

** Διήμερες εκδηλώσεις χρωμάτων οργανώνει στην Καβάλα η εφηβική ομάδα Action Team σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας. Το Φεστιβάλ των χρωμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» από τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα (Παρασκευή) στην παραλιακή οδό της πόλης.

** Μια σειρά μεταποιημένων προϊόντων με την ετικέτα του “Πάρκου Φιλίππων” και τη γενικότερη ονομασία «Αγροτικό Καλάθι» παρουσιάζει η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στον κήπο του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

** Το 3ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους αυτό το Σαββατοκύριακο. Το διήμερο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, δρόμου και ιστιοπλοΐας. Οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα διεξαχθούν στην παραλία της Καλαμίτσας το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, όπως και της κολύμβησης που θα ξεκινήσουν στις 3 το απόγευμα. Την δε Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου με αφετηρία και τερματισμό την παραλιακή οδό στις 9.30 το πρωί για έφηβους και ενήλικες και στις 11 το πρωί για τα παιδιά έως 12 ετών. Τέλος την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στην παραλία της Καλαμίτσας.

**Στην τελική ευθεία βρίσκεται το διαδικαστικό μέρος για την επικύρωση του διαγωνισμού που αφορά την ριζική ανακατασκευή του Βερούλειου Γηπέδου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 700.000 ευρώ μετά την έκπτωση της τάξης του 60% που προσέφερε η εργολήπτρια εταιρεία.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα