Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:15 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Καβάλα θα βρεθούν αύριο Τετάρτη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξης Τσίπρας και Μποϊκο Μπορίσωφ, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών

Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και (Θεσσαλονίκης) με αυτά της Βουλγαρίας στα παραλία της Μαύρης Θάλασσας και το Δούναβη.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο όταν υλοποιηθεί θα μεταβάλλει το υφιστάμενο τοπίο των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει γεωπολιτικά την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Το μνημόνιο θα υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Χρήστος Σπίρτζης και Ιβαϊλο Μοσκόφσκι. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα βρίσκονται στην Καβάλα από σήμερα το βράδυ (Τρίτης).

** Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού της Καβάλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, Χαράλαμπος Δράκος με δημόσια επιστολή του τον κατηγορεί για «πολιτική απάτη» εκφράζοντας αμφιβολίες και για την επιτυχή έκβαση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού.

** Συζητείται σήμερα το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της εκτέλεσης της Απόφασης 150/2017 που δικαιώνει τους πρώτους 56 Απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

** Το αίτημα της λειτουργίας Αιμοδυναμικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ώστε να μπορούν να γίνονται αρχικά στεφανογραφίες και στη συνέχεια επεμβατικές διαδικασίες συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου.
Το συγκεκριμένο Κέντρο θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των τριών νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ξεπερνούν τα 800 περιστατικά.
Στη συνάντηση αποφασίσθηκε το αίτημα να προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε, η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο του αναγκαίου εξοπλισμού. Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και στοιχειοθετημένο πλήρως το αίτημα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική απάντηση από το Υπουργείο, με χρόνο υλοποίησης εντός του 2018.

** Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Καβάλα την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο οργάνωσης της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. Στο κλιμάκιο μετέχουν οι Δημήτρης Σταμάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Μακάριος Λαζαρίδης.

** Στις κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις 9 Σεπτεμβρίου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους την ίδια μέρα, θα πάρει μέρος και το ΠΑΜΕ Καβάλας.

** Υπογράφηκε χθες (Δευτέρα) από τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, η σύμβαση του έργου για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην παραλία Οφρυνίου.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Παραλία Οφρυνίου, Οφρύνιο και Κάρυανη.
Είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.410.165,00 ευρώ.

** Εκτάκτως θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, προκειμένου να εγκρίνει ψήφισμα για την διαδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτου από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλο Κίτσο. Η κ. Τσανάκα επί του θέματος σχολίασε πως το Δημοτικό Συμβούλιο μεν δεν έχει λόγο στη διαδοχή του Μακαριστού Προκοπίου, μπορεί όμως να μεταφέρει την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

** Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, υπεγράφη χθες το μεσημέρι. Αφορά στη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στο δίκτυο »Οι δρόμοι του καπνού», μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την ανάδειξη και την προβολή της καθοριστικής για την ιστορική πορεία του τόπου δραστηριότητας, αυτής της καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας καπνού, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής της συμβολής στην πορεία της Καβάλας.

** Αύξηση της τάξης του 40% παρουσίασε η επισκεψιμότητα στο Κάστρο της Καβάλας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της αύξησης, στις σκέψεις του Δήμου Καβάλας είναι και η διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης ενός τελεφερίκ που θα μεταφέρει τον κόσμο από το Λιμάνι στο Κάστρο.

** Μια σειρά μεταποιημένων προϊόντων με την ετικέτα του “Πάρκου Φιλίππων” και τη γενικότερη ονομασία «Αγροτικό Καλάθι» παρουσιάζει η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Μέλη της Ομάδας θα λάβουν μέρος με εισήγηση στη 10η Γενική Συνέλευση του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα το Σάββατο στην Κομοτηνή.
Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα υποδεχτούν τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο και τα 450 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, στον κήπο του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, για να τους παρουσιάσουν το «Αγροτικό Καλάθι».

** Το 3ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους. Το διήμερο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, δρόμου και ιστιοπλοΐας. Οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα διεξαχθούν στην παραλία της Καλαμίτσας το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, όπως και της κολύμβησης που θα ξεκινήσουν στις 3 το απόγευμα. Την δε Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου με αφετηρία και τερματισμό την παραλιακή οδό στις 9.30 το πρωί για έφηβους και ενήλικες και στις 11 το πρωί για τα παιδιά έως 12 ετών. Τέλος την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στην παραλία της Καλαμίτσας.

** Νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες, θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα