Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:37 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Ποσό 180.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί για την ανακατασκευή του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως αναμένουν τις διαδικασίες για να δημοπρατήσουν το έργο, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

**Εντυπωσιακή είναι η επισκεψιμότητα φέτος το καλοκαίρι στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων Καβάλας, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς για πρώτη φορά τα επισκέφθηκαν και ξένοι, κυρίως Γερμανοί. Χθες τα Λασπόλουτρα κατακλίστηκαν

από Ιταλούς περιπατητές που περπάτησαν στην Αρχαία Εγνατία Οδό, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

**Τοπική αυτοδιοίκηση, Πανεπιστήμια, ΜΚΟ και Αναπτυξιακές Εταιρείες από 4 διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα από Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα, θα συναντηθούν στη Βάρνα της Βουλγαρίας για 2 ημέρες από 31 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου σηματοδοτώντας την έναρξη του Έργου HERMES με επικεφαλής Εταίρο τον Δήμο Παγγαίου Νομού Καβάλας.
Σκοπός του έργου είναι η σύνταξη εναρμονισμένων κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής και νομοθεσίας για την αξιολόγηση και την καταπολέμηση της διάβρωσης των ακτών και η εφαρμογή τους σε τέσσερις πιλοτικές τοποθεσίες, μία ανά χώρα. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ η επιλεγμένη περιοχή για την Ελλάδα θα είναι η παράκτια ζώνη του Δήμου Παγγαίου.

**Η σύμβαση του έργου «Προσθήκη στέγης στο υπάρχον και προσθήκη κατ’ επέκταση στο γυμνάσιο Ποδοχωριου» συνολικού προϋπολογισμού 1.865.000,00 Ευρώ υπογράφηκε, χθες, ανάμεσα στον δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Όσον αφορά στο υπάρχον κτίριο του Γυμνασίου πρόκειται να κατασκευαστεί στέγη επιφανείας 461,77 τ.μ. Στο νέο κτήριο θα κατασκευαστεί, στο ισόγειο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μία αίθουσα διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής και βοηθητικοί χώροι (WC μαθητών και ΑΜΕΑ), καθώς και τμήμα κυλικείου.

**Το «Μουσικό Καλοκαίρι 2017» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο θα κορυφωθεί με τη μεγάλη συναυλία Συμφωνικής Μουσικής, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο Φρούριο Καβάλας.
Εκεί θα παρουσιαστεί η νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, με σολίστ τον βραβευμένο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, πρώην μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και επισκέπτη καθηγητή του ωδείου από τη Γερμανία, όπου ζει.

**Ο Δήμος Καβάλας υποδέχθηκε την Δευτέρα τη διεπιστημονική ομάδα του έργου Via Egnatia στις Κρηνίδες, σταθμό της πεζοπορικής πολιτιστικής διαδρομής από το Δυρράχιο ως την Κωνσταντινούπολη.
Χθες η ομάδα ξεκίνησε την πεζοπορική εξερεύνησή της πάνω στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας στο οποίο έφτασε αργά το απόγευμα, όπου ο Δήμος Καβάλας διοργάνωσε μία εκδήλωση υποδοχής των.

**Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Kάστρο» διοργανώνει την ετήσια καλοκαιρινή του εκδήλωση Καστροφεγγίσματα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορωδιακή συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Προυσαλιωτών, Αρκαδικού Δράμας και Παναγίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

**Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» πρόκειται να γιορτάσει τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου στις παιδικές της Βιβλιοθήκες σήμερα στις 7 το απόγευμα στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η εξέγερση των Φρούτων και των Λαχανικών». Πρόκειται για μία διασκευή του γνωστού έργου του Ευγένιου Τριβιζά με γενικό τίτλο «Η Φρουτοπία» όπου ο συγγραφέας προβαίνει σε μια αλληγορική προσέγγιση του διαχρονικού και πανανθρώπινου αιτήματος της ελευθερίας.

**Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή πατάτας στην Λεκάνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι ρίζες». Πρόκειται για έναν θεσμό που συμπλήρωσε 25 χρόνια όπου για μία ακόμη φορά θα προσφερθούν πατάτες με διάφορους τρόπους μαγειρεμένες ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχει λαϊκή ζωντανή μουσική.

**Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα