Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:25 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Ο Δήμος Καβάλας, αρωγός σε κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη των πόρων πολιτισμού της περιοχής και την τουριστική τους αξιοποίηση, συμμετέχει στο έργο Via Egnatia, που διαχειρίζεται ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός FuoriVia σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας. Από το 2000 μέχρι το 2014, μία ομάδα περίπου 50 φοιτητών, ερευνητών, καθηγητών και ερασιτεχνών, περπάτησαν κατά μήκος διαφόρων ιστορικών πολιτιστικών διαδρομών, όπως Camino de Santiago (2000-2006), Via

Francigena (2007-2012), Via Appia (2013-2014).
Η φετινή περιπατητική εξερεύνηση της ομάδας των Ιταλών ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου από τη συμπρωτεύουσα και διανύοντας συνολικά 132 km με ενδιάμεσους σταθμούς σε Λαγυνά, Λαγκαδίκια, Νέα Απολλωνία, Ρεντίνα, Ασπροβάλτα, Νέα Αμφίπολις, Παλαιοκώμη, Ροδολίβος, Κορμίστα, αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της 28ης Αυγούστου στις Κρηνίδες Καβάλας. Την 29η Αυγούστου οι Ιταλοί περιπατητές θα διανύσουν τη διαδρομή από τους Φιλίππους μέχρι το λιμάνι της Καβάλας, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας και άλλων φορέων.

**Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο Δήμο Καβάλας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος, αυξημένων νιτρικών στο νερό της ύδρευσης, στην περιοχή του Ζυγού της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Στη σύσκεψη που οργανώνεται από τη Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα, έχει προσκληθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, υπερεσιακοί παράγοντες και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

**Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης Πάρης από την φετινή τουριστική κίνηση στο νησί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει καταγραφεί αύξηση στην τουριστική κίνηση σε ποσοστό 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή. Ο κ. Παρασχούδης επεσήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι παρουσιάστηκε ιδιαίτερη αύξηση από τουρίστες βαλκανικών χωρών.

**Το φέρρυ μποουτ «Νικητής» επανήλθε στην 1.30 μετά το μεσημέρι χθες στα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Νωρίτερα το πρωί έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρίας της έκδοσης προσωρινής διαταγής με αποτέλεσμα να λήξει η επίσχεση εργασίας που προχώρησε ένα μέλος του πληρώματος. Τα δρομολόγια του σκάφους λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε εκτελούνται με μόλις 6 αυτοκίνητα ανά δρομολόγιο!

**Ικανοποιητική χαρακτήρισε την εμπορική κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των εκπτώσεων μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης. Σε αυτό συντέλεσε και η μεγάλη αύξηση των τουριστών που επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα την Καβάλα που σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου παρουσιάζει μία αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πέρυσι.

**Πολλοί επιχειρηματίες της Καβάλας δεν έχουν προμηθευτεί συσκευές POS από τον φόβο της κατάσχεσης των χρημάτων λόγω οφειλών στην εφορία ή σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα επιβάλλεται να λυθεί το πρόβλημα με τους ακατάσχετους λογαριασμούς.

**Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας προετοιμάζεται για να εκπαιδεύσει προσφυγόπουλα σε σχολικές μονάδες της Καβάλας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της κ. Κώστα Μπαντίκο τα μαθήματα θα γίνονται τις απογευματινές ώρες.

**Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετέχει φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-17 Σεπτεμβρίου. Η τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση είναι η Κίνα η οποία θα συμμετέχει δυναμικά με τις επιχειρήσεις της, καθώς ανοίγονται νέοι δρόμοι για την σύσφιξη των οικονομικών-επιχειρηματικών δεσμών Ελλάδας- Κίνας. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Το Επιμελητήριο, θα έχει στην διάθεσή του ένα ιδιαίτερα μεγάλο περίπτερο 99τ.μ. και θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων δηλαδή ενοικίαση χώρου, κατασκευή, βασικό εξοπλισμό περιπτέρου και μεταφορά προϊόντων.

**Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου σκοπεύει να συμμετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών. Έτσι στην Καβάλα θα συνεργαστεί με το ΚΕΚ Πρωταγόρας αρχικά για την υλοποίηση τέτοιων επιδοτούμενων προγραμμάτων, εκτός ωραρίου εργασίας για γεωτεχνικούς που εργάζονται με ΙΚΑ ανεξάρτητοι ή για εργαζόμενους επιχειρήσεων Γεωτεχνικών. Το ύψος της επιδότησης είναι 160 ευρώ για 32 ώρες κατάρτιση.

**Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα