Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:39 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα του δήμου Καβάλας, όπως ανακοίνωσε το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο.
Να προχωρήσει προσωρινά σε σύμβαση με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων είχε αποφασίσει ο δήμος Καβάλας, που δέχθηκε μια προσφορά.
Από το κέντρο της πόλης ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

** Στάση διαμαρτυρίας

για τις αλλαγές στον Καλλικράτη πραγματοποιούν από τις 7 έως τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Συγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητηρίου.

** Δύο ακόμη απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δικαιώθηκαν δικαστικά με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει και να τους επαναφέρει στα πόστα τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στην εργασία τους.

** Κατέφθασαν χθες στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης τα αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Πετζετέλ. Τα δύο αεροσκάφη θα περιπολούν μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

** Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται η εμπορική κίνηση στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και μάλιστα οι δραστηριότητες επεκτείνονται και μέχρι το μεσημέρι! Ο Διευθυντής της, Χαράλαμπος Μαντάς ανέφερε πως το διάστημα αυτό δραστηριοποιούνται στην Ιχθυόσκαλα σκάφη και από άλλες περιοχές όπως την Χαλκίδα, την Χαλκιδική ακόμη και την Λήμνο.

** Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εγκαινίασε χθες το πρωί (Δευτέρα) στην Καβάλα το Χαμόγελο του Παιδιού.
Πρόκειται για τις νέες εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στο κέντρο της πόλης, που ολοκληρώθηκαν με τις χορηγίες Καβαλιωτών επαγγελματιών και μιας γενναιόδωρης οικονομικής ενίσχυσης από ζευγάρι Γερμανών που ζει στη Νυρεμβέργη.
Προηγήθηκε η τελετή βράβευσης των χορηγών σε ξενοδοχείο της Καβάλας, παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και τη μόνιμη λειτουργία τους τα σπίτια του Χαμόγελου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, τα οποία φιλοξενούσαν παιδιά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

** Από 1 έως 31 Ιουλίου θα διαρκέσει ο έλεγχος του δικαιώματος επιδότησης για τους δικαιούχους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

** Διεθνές Χριστιανοπαιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών και Θεολογία στην Ευρώπη του Σήμερα: Ιδιωτική Επιλογή ή Ζήτημα Παιδείας των Πολιτών» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου το Σάββατο και την Κυριακή 01 και 02 Ιουλίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στη Λυδία.

** Τα 20 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου της πόλης, υποδέχεται σήμερα Τρίτη το απόγευμα, η Καβάλα. Έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με τίτλο «Welcome- Καλώς ήρθες» από την Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας στην οποία απευθύνθηκε τόσο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των μελών της Ένωσης, θα απασχοληθούν σε θεατροπαιχνίδια, επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικοκινητική, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια ρόλων, χρησιμοποιώντας τόσο την Ελληνική όσο και την Αγγλική Γλώσσα.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρες νεφώσεις και σποραδικές βροχές τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 36 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα