Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:35 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Πιέσεις στη διοίκηση των λιπασμάτων- Στα δικαστήρια οι απολυμένοι
«Δεν θα επιτρέψουμε τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων να μετακυλήσει τα χρέη της στις πλάτες του λαού» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μορφίδης. Όπως επεσήμανε ασκούνται πιέσεις στη διοίκηση της Βιομηχανίας για την αποπληρωμή των χρεών, την στιγμή που αυτή ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική με εργαζόμενους και απολυμένους.
Επιβεβαίωσε δε ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν

οι διαδικασίες για την καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1000 ευρώ στους απολυμένους, οι οποίοι αύριο (Τρίτη) για μια ακόμη φορά θα βρεθούν στα δικαστήρια της Καβάλας που εκδικάζονται οι τακτικές αγωγές αναγνώρισης της ακυρότητας των απολύσεων που κατέθεσε το σωματείο κατά της διοίκησης.
Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, να παραβρεθούν για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί.

Αν.Μακεδονία- Θράκη: Περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη
Διήμερη περιοδεία στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη θα πραγματοποιήσει από αύριο Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επισκέψεις του ξεκινούν από την Καβάλα. Νωρίς το πρωί θα βρεθεί στην Ιχθυόσκαλα όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο ιχθυόσκαλας, σωματείο αλιέων και εμπόρους. Στις 9.45 θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Καβάλας και στις 11 θα περιηγηθεί στο κέντρο της πόλης και θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Ξάνθη όπου, στη 1 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη, στις 2.30 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και το απόγευμα επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.
Την Τετάρτη ο κ.Θεοδωράκη θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Η περιοδεία του προέδρου του Ποταμιού θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στο Διδυμότειχο όπου θα συναντηθεί με τον Στρατηγό της 16ης Μεραρχίας και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Καβάλα: Άδειασε από πρόσφυγες το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»
Αναχώρησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι τελευταίοι 60 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου της Καβάλας. Με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μετακινήθηκαν σε ξενοδοχείο των Σερρών. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει μια ακόμη μονογονεϊκή οικογένεια για να επανασυνδεθεί με συγγενείς στη Γερμανία.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις
Η Τ.Ε Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Διεθνείς εξελίξεις – Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις στην περιοχή- οι θέσεις του ΚΚΕ» την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας. Ομιλητής θα είναι το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ-υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Ελισαίος Βαγενάς.

Καβάλα: Από σήμερα η θεώρηση των καρτών ΑμΕΑ
Από σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιείται η ΕΚΔΟΣΗ των νέων Δελτίων κυκλοφορίας ΑΜΕΑ και η ΘΕΩΡΗΣΗ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ) των παλαιότερων, για το έτος 2016, για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και 50% έκπτωση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα δελτία που θα θεωρηθούν με τη διαδικασία αυτή θα ισχύουν και για το 2017, μέχρι την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Καβάλα: Ομιλία για την εφηβεία και τα όρια
«Εφηβεία και όρια» είναι το θέμα ομιλίας που διοργανώνει σήμερα (Δευτέρα) στις 6 το απόγευμα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καβάλας σε συνεργασία με το σύλλογο Διδασκόντων και τη Διευθύντρια του σχολείου στο χώρο του σχολείου. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι από το ΚΕΔΔΥ Καβάλας ο Προϊστάμενος του Αθανάσιος Παπαϊωάννου, η Ψυχολόγος Μαίρη Μόνιου και η Κοινωνική λειτουργός Άννα Γιουρούκη.

Θάσος: Νησί του Αη-Βασίλη
«Το Νησί του Άη Βασίλη» ονομάζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θάσου που θα πραγματοποιηθούν στο Καλογερικό στο Λιμένα Θάσου, από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 ως και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017.
Οργανώνονται πολλές και ποικίλες δράσεις για παιδιά, όπως Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, αναγνώσεις παραμυθιών, ζωγραφική προσώπου, κουκλοθέατρο, χειροτεχνίες και πολλά παιχνίδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, χορωδίες
Οι ώρες λειτουργίας της διοργάνωσης θα είναι από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, κάθε μέρα εκτός από την Παραμονή Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10.00 ως τις 15.00

Δράμα: Γεύσεις από το Πελίτι στην Ονειρούπολη
Ονειρομαγειρέματα στο σπιτάκι του Πελίτι στην Ονειρούπολη Δράμας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 4:30 το απόγευμα. Τα ξωτικά του Πελίτι παίρνουν τις κουτάλες και τις κατσαρόλες τους και έρχονται στην Ονειρούπολη της Δράμας για να μαγειρέψουν με μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις αρχικά που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα