Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:12 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Μετακίνηση απεργών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία παρέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας σε όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη. Το σύνολο των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας θα συγκεντρωθεί στην Θεσσαλονίκη

σε μια μεγάλη απεργιακή Πανελλαδική Συγκέντρωση.
Το ΕΥΚ θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί από τον Δημοτικό Κήπο.

Καβάλα: Πεζοπορικός τουρισμό στα ίχνη της αρχαίας Εγνατίας οδού
Στα πλαίσια της προσπάθειας δημιουργίας ενός δικτύου πεζοπορίας, με την οργάνωση και καταγραφή των πεζοπορικών διαδρομών που πραγματοποιούνται “Στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού” και την ανάδειξη μιας εφαρμογής ικανής να αξιοποιηθεί τόσο από τους συνοδούς βουνού, όσο και από μεμονωμένους τουρίστες, πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα θεματική συνάντηση εργασίας, υπό τον Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη.
Το σχέδιο δράσης, όπως αυτό περιγράφεται, αποτελεί ένα σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού της πεζοπορίας στον άξονα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με απώτερο στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Καβάλα: Συνέλευση και εκλογές των δασκάλων
Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο (Τετάρτη) οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Καβάλας. Για το λόγο αυτό δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Π.Ε. Καβάλας, από τις 9 το πρωί, ενώ οι εκλογές θα γίνουν το απόγευμα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο. Μεταξύ των προτάσεων που θα συζητηθούν είναι και η δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

Καβάλα: Σύλληψη τριών διακινητών
Τρεις αλλοδαποί, ένας υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 61 ετών, ένας υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 34 ετών και ένας 31χρονος υπήκοος Μολδαβίας, συνελήφθησαν χθες (4-12-2016) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, καθώς εμπλέκονται σε παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα, δεκατεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε λατομείο στο Νομό Καβάλας, ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου επέβαιναν δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες. Δέκα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τρεις υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ινδίας.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 34χρονο οδηγό του παραπάνω οχήματος, ο οποίος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε άλλο όχημα, με επιβαίνοντες τους άλλους δύο δράστες, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Καβάλα: Βιβλιοπαρουσίαση του «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά»
Το βιβλίο του Ιάκωβου Μαρτίδη «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά» παρουσιάζουν στην Καβάλα, αυτή την Τετάρτη, ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο διοικητής του γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», Γεώργιος Φιλιππίδης.

Δράμα: Συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων
Η πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Π.Ο.Π.Σ.Μ.) πραγματοποιεί ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στο χώρο της Μακεδονίας σε θέματα που αφορούν τη Μακεδονική Παράδοση και Ιστορία. Η αρχή γίνεται με μια σειρά από Συμπόσια, που θα πραγματοποιηθούν σε Προσοτσάνη, Σέρρες (17/12/2016), Σκύδρα (21/1/2017) και Βέροια (22/1/2017), όπου καλούνται να παραβρεθούν όλοι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τις ποικίλες δράσεις της Ομοσπονδίας των Μακεδόνων. Οι συναντήσεις ξεκινούν από την Προσοτσάνη Δράμας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου “ο Μέγας Αλέξανδρος”.

Καβάλα: «Η διαθήκη του Σαίξπηρ» από το ΔΗΠΕΘΕ
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει στην κεντρική της σκηνή το έργο «Η Διαθήκη του Σαίξπηρ» σε δραματουργική επεξεργασία και σύνθεση κειμένων Διονύση Καψάλη και Θοδωρή Γκόνη, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρόκειται για μια παράσταση με πρόλογο το εκτενές ποίημα του Διονύση Καψάλη Διαθήκη – 25 Μαρτίου 1616 και κυρίως σώμα μια σύνθεση από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Άγγλου δραματουργού.

Καιρός
Σχεδόν αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, λεωφορεια, θεσσαλονικη, ελλαδα, εκλογες, συλληψεις, δραμα, εκστρατεια, σερρες, βεροια, θεατρο, ΕΜΥ, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, θεματα πανελληνιων, απεργια 1 δεκεμβριου, καιρος, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, αυτοκινητο, δωρεαν, θρακη, ιχνη, αιθριο, βιβλιο, βραδυ, γινεται, δημος, διοικητης, αιθουσα, εκστρατεια, ενημερωση, εργα, ετων, κελσιου, λογο, μακεδονια, ποιημα, οχημα, πακισταν, πεμπτη, περιφερειακο, πρωι, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, συλληψη, σκυδρα, σωμα, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, υπηκοος, μποφορ, δημοτικα, κηπο, κυριακη, σκηνη, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα