Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:31 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Χαμηλές θερμοκρασίες, άνεμοι και απαγορευτικό
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα στην Αν. Μακεδονία. Στους νομούς Καβάλας και Δράμας δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους αν και οι υπηρεσίες και οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή. Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου, καθώς επίσης και αυτά Κεραμωτής- Θάσου, τα οποία όμως αναμένεται

να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.

Καβάλα: Περιοδεία Θεοχαρόπουλου
Δεν απέκλεισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2017, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δηλώσεις που έκανε χθες στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Η σημερινή κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, δεν μπορεί να δώσει λύσεις για τη χώρα, ενώ λύση δεν είναι και η συντηρητική παλινόρθωση που αυτή τη στιγμή επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία. Η δική μας θέση είναι η εθνική συνεννόηση. Μόνο με αυτήν, σε όλα τα θέματα πολιτικής, μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Καβάλα: Απολογισμός διετίας από τη δήμαρχο
Απολογισμό διετίας έκανε χθες η Δήμαρχος Καβάλας, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου. Μίλησε για τα έργα της δημοτικής αρχής, αλλά και για τους στόχους της διοίκησης για τα επόμενα 2.5 χρόνια. Αναφέρθηκε στους τρεις άξονες της πολιτικής της που ήταν η καθημερινότητα των δημοτών, η κοινωνική μέριμνα και η ανάπτυξη. Έκανε λόγο για ένταξη νέων έργων ύψους 8.000.000 € στην καινούργια προγραμματική περίοδο.

Καβάλα: Ενημέρωση επαγγελματιών για τη Σήμανση Ποιότητας
Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την παροχή Σήμανσης Ποιότητας και Εντοπιότητας για τις υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης που παρέχονται εντός του Εθνικού Πάρκου Αν.Μακεδονίας- Θράκης και την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στην περιοχή οργανώνει ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή (πίσω από το Γυμνάσιο), σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.
Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες τουρισμού οι οποίοι λειτουργούν χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικούς οικίσκους, καθώς επίσης και χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κ.α.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων/υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Καβάλα: Εκδήλωση από την Ιατρική Εταιρεία
Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει τριήμερη Επιστημονική Εκδήλωση «Ημέρες Υπέρτασης – Καβάλα 2016», από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο LUCY, στην Καβάλα.
Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα στοχεύει στην ενημέρωση των γιατρών της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής στις σύγχρονες απόψεις για την παθοφυσιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης, των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου και των βλαβών των οργάνων στόχων και κυρίως στην άμεση μεταφορά τους στην καθημερινή κλινική πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 εκπαιδευτικές συνεδρίες στις οποίες συμμετέχουν 24 έμπειροι ειδικοί επιστήμονες.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά»
Το βιβλίο του Ψυχίατρου- ψυχαναλυτή Ιάκωβου Μαρτίδη, με τίτλο «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά» παρουσιάζουν ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Καβάλα: Ποντιακή παράσταση
Η παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» θα παρουσιαστεί τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πρόκειται για μία νέα ποντιακή επιθεώρηση που ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα από την πόλη της Καβάλας, που είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως και αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο.

Καβάλα: Αγώνες στο κολυμβητήριο
Τα «24α Αλεξάνδρεια 2016» θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα και είναι η μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση που αναλαμβάνει η Καβάλα στον υγρό στίβο. Μία διοργάνωση ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης και θα λάβει χώρα στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας από 2 έως και 4 Δεκεμβρίου.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ
Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ οργανώνει η Ακαδημία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το τριήμερο από 27 έως 29 Δεκεμβρίου, στα γυμναστήρια της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων.
Στο κυρίως τουρνουά ηλικίας 2003 θα πάρουν μέρος οι ομάδες Ένωση Καβάλας, Ολυμπιακός Πειραιώς, Κηφισιά Αθηνών, Κεραυνός Λάρισας, Μαντουλίδης Θεσσαλονίκης και Ίκαροι Σερρών.

Καιρός
Νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα