Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:54 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Διακοπή κυκλοφορίας στην Βενιζέλου
Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Καβάλα, από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την οδό Δαγκλή, προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή, από τις 6 το πρωί και μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα θα διακοπεί

η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις κάθετες οδούς με κατεύθυνση εισόδου προς την οδό Ελ. Βενιζέλου δηλαδή Βελισσαρίου, Βότση από την συμβολή τους με την οδό Φιλίππου & Ηπείρου, Ανώνυμη Οδός από την συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

Καβάλα: Πλειστηριασμοί ενόψει
Από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών στις Τράπεζες όπως διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου. Σε πρώτη φάση πανελλαδικά υπολογίζονται σε 2000 κατοικίες ενώ σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι οφειλέτες έχουν έρθει σε διακανονισμό με τις Τράπεζες δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό.

Καβάλα: Το Σαββάτο η έλευση της φλόγας της 14ης Λαμπαδηδρομίας
Η φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών θα περάσει από την Καβάλα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Η υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από τον διοικητή του στις 8 το βράδυ και στη συνέχεια, αφού θα διασχίσει την παραλιακή οδό, θα καταλήξει στο Πευκοδάσος της συνοικίας των Πεντακοσίων στις 9 το βράδυ περίπου όπου θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας παρουσία αιμοδοτών και λοιπών φορέων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη», κ. Παπαζωγράφος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε πως η Λαμπαδηδρομία εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια των αιμοδοτικών συλλόγων για την επαγρύπνηση της κοινωνικής ευαισθησίας των πολιτών στο θέμα της αιμοδοσίας. Είναι η 4η φορά που η Καβάλα υποδέχεται την Λαμπαδηδρομία που φέτος ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Πάτρα και θα καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Στην ομάδα των Λαμπαδηδρόμων από πλευράς Καβάλας θα συμμετάσχουν 40 άτομα μεταξύ αυτών και 5 πρόσφυγες από τους φιλοξενούμενους στο «Στρατόπεδο Ασημακοπούλου».

Καβάλα: Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Δύο άτομα, ηλικίας 42 και 26 ετών, συνελήφθησαν στην Καβάλα για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Στα καταστήματα ιντερνετ-καφέ που διατηρούσαν βρέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Καβάλα: Συλλογή σχολικών ειδών για άπορες οικογένειες
Για 2η συνεχόμενη φορά η «Actionteam» μαζί με τον σύλλογο «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια συλλέγει σχολικά είδη για τους μαθητές των 350 άπορων οικογενειών του προγράμματος ΣτηρίΖΩ! Η συλλογή θα λάβει μέρος στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, από σήμερα (Πέμπτη) έως το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:30 το πρωί με 2:30 το μεσημέρι και 6:00 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ.

Καβάλα: Τρόφιμα από την ΠΝΟΗ στην Αγία Μαρίνα
Ποσότητα τροφίμων παρέδωσαν χθες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΠΝΟΗ» στο Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών για τη σίτιση των τροφίμων του Ιδρύματος.

Δράμα: Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές
Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίες για μαθητές απόρων οικογενειών θα υλοποιήσει για τρίτη χρονιά ο δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.
Οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έχουν την δυνατότητα τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια έπειτα από προσφορά του Συλλόγου.
Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ξεκινά από σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι (γραφείο 130, Διοικητήριο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2521351130).

Δράμα: «Via Egnatia» στο Κεφαλάρι
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μεταφέρονται αύριο (Παρασκευή) οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης “Via Egnatia” της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για μικρούς στις πηγές Κεφαλαρίου Δοξάτου. Στην Πλατεία του χωριού στις 8 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση για τη σημασία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό από τους τοπικούς συλλόγους και εκδήλωση Οινο-γευσιγνωσίας.

Καβάλα: «Νοστιμιές από σπίτι»
Τον 5ο διαγωνισμό «Νοστιμιές από σπίτι» οργανώνει ο Πολιτστικός Σύλλογος Φιλίππων Καβάλα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο παλιό δημοτικό σχολείο των Φιλίππων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλο το νομό.

Καβάλα: Γκαλά όπερας μαθητών της Αλεξίας Βουλγαρίδου
Γκαλά όπερας με τους συμμετέχοντες στο masterclass της σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου πραγματοποιείται σήμερα (Πέμπτη) στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 8.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 17ου Φεστιβάλ «Γ.Παπαϊωάννου».
Η διεθνούς φήμης καβαλιώτισσα Αλεξία Βουλγαρίδου για πρώτη φορά μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία της σε masterclass που ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται με gala όπερας των συμμετεχόντων. Μαζί με την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo, θα τραγουδήσουν αγαπημένες άριες και διάσημες μελωδίες και θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της όπερας. Στο σεμινάριο δίδαξε επίσης ο πιανίστας Gary Kudo, ενώ βοήθησε η Καβαλιώτισσα πιανίστα Νίκη Λιόγκα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Καβάλα: Παράσταση Χορού της Ελβετικής Ομάδας SOMAFON
Μια δυναμική και εύθυμη παράσταση χορού για μικρούς και μεγάλους, θα παρουσιάσει η ελβετική ομάδα SOMAFON, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στις 8.30 το βράδυ. Οι θεατές προσκαλούνται να μοιραστούν τις δικές του ευχές, σημειώνοντάς τες πριν αρχίσει η παράσταση. Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη της Ελβετικής Πρεσβείας και του οργανισμού ProHelvetia. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ξάνθη: Τελική ευθεία για Γιορτές Παλιάς Πόλης
Ξεκινούν, αυτό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 26η χρονιά και συνδέει την ιστορία και την παράδοση του τόπου μέσα από ήχους, χορούς, δρώμενα και εκθέσεις που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Μητροπόλεως, με συναυλία των Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο
Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) ανοίγει τις πύλες του για να καλωσορίσει παλιούς και νέους μαθητές τη σχολική χρονιά 2016-17. Οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα και συνεχίζονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές, πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Γραμματεία το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Καβάλα: Εγγραφές στην Δημοτική Σχολή Χορού
Η Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας συνεχίζει τις εγγραφές για τη μαθητική περίοδο 2016-2017 και τον μήνα Σεπτέμβριο. Φέτος, θα λειτουργήσουν τμήματα Μουσικοκινητικής αγωγής, Κλασικού Χορού (Σύστημα Vaganova), Σύγχρονου Χορού, Physical Theater – Δημιουργικός Αυτοσχεδιασμός, Character, Ηip – Ηop, Oriental, Latin, Bollywood, Zumba, Stretching και Χορογραφίες Γάμου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας από τις 8 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».

Καβάλα: Αθλητικό διήμερο με κολύμπι, δρόμο και ποδηλασία
Το 2ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνουν στην Καβάλα η Επιτροπή Νεολαίας, Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τους αθλητικούς συλλόγους (ΣΕΒΑΣ, ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ, ΑΟΚ, Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού, ΟΘΑΚ, ΝΟΚ και Κύκλοτρον) της πόλης. Το Αθλητικό Διήμερο θα περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000 μ., αγώνες δρόμου 1.000 μ. για παιδιά έως 12 ετών, 5 χιλ. & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών και ποδηλασία 60 χιλιομέτρων. Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες προβλέπεται για σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, βενιζελος, καβαλα, σταυροι, τραπεζες, πατρα, αθηνα, συλληψεις, φοροι, πνοη, δραμα, προσφορες, egnatia, συμμετοχή, θεατρο, contra, ξανθη, latin, bollywood, zumba, αοκ, νοκ, καιρος, τελη κυκλοφοριας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, σχολικα ειδη, δωρεαν, ευχες, θεμα, θρακη, μουσικη, πλαισιο, τηλεφωνο, φλογα, zumba, αγωνες, αξιζει, αλεξια, αοκ, βραδυ, γινει, γινεται, γλεντι, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δρωμενα, διημερο, εγγραφες, υπαρχει, εκθεσεις, εβδομαδα, ετων, εφορεια, ιδιο, ιντερνετ, υπηρεσια, η τελετη, ιδρυμα, εικονα, κελσιου, μακεδονια, νικη, νοκ, ομαδα, οδος, οικογενεια, οχηματων, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πλειστηριασμοι, πνοη, πρωι, πυλες, ρυθμισεις, σαββατο, συνεχεια, συντομα, συμμετοχή, σοπρανο, σπιτι, συλλογοι, σιτιση, σχολειο, τριτη, φεστιβαλ, φροντιστηρια, φιαλες, φορα, ωδειο, ωρες, μποφορ, bollywood, ευθεια, ειδη, γνωσεις, κηπο, κυριακη, latin, νοσοκομειο, ορχηστρα, πηγες, πληροφοριες, θερμοκρασια, ξεκινησε, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα