Ειδήσεις απ’ την Αργολίδα

12:32 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

* Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε και κατέθεσε με άλλους βουλευτές του κόμματος Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου με θέμα την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο για το έτος 2015.

Στην ερώτηση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ΄΄μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στους αγρότες για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου

για το έτος 2015.

Παρά το ότι η εκκαθάριση του ΕΦΚ για το συγκεκριμένο έτος, ύψους περίπου 110 εκατ. ευρώ ήταν να ολοκληρωθεί αρχικά έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017, και παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για άμεση διεκπεραίωσή της, η εν λόγω επιστροφή του ΕΦΚ δυστυχώς δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, η γραφειοκρατική συμφόρηση που προκαλεί η αδυναμία πλήρους και ορθής διασταύρωσης των στοιχείων τους (οφειλών και επιστροφών) με τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), σε ό,τι αφορά τους συμψηφισμούς 2013-2014 δημιουργεί σύγχυση στους παραγωγούς για τα ποσά που καταβλήθηκαν’’ τονίζεται στη σχετική ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ.

* Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας (Κορίνθου 23, Άργος) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 – ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ»

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν και οι εισηγητές είναι:

– «Ο Πρωτογενής Τομέας στο επίκεντρο της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χώρας»

Καθ. Χαράλαμπος Κασίμης

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

– «Επενδυτικές Δυνατότητες στο Πρωτογενή Τομέα μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020»

Νικόλαος Μανέτας

Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΑΑ

-«Οι Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις στο νέο ΠΑΑ 2014-2020»

Πυριοβολή Παναγιώτα

Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ

-«Ενθάρρυνση της Συνεργατικότητας στο νέο ΠΑΑ 2014-2020»

Αναστασία Μακρή

Στέλεχος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

* Tο Μουσικό σχολείο Αργολίδας με τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου επισκέφθηκαν την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελσ/ου στο Αργος.

Οι μαθητές, μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές τους παρακολούθησαν την παρουσίαση του έργου της σχολής και του Υπ Τουρισμού καθώς και τις προϋποθέσεις φοίτησης και προοπτικής που τους προσφέρεται μετά την διετή παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΙΕΚ Πελ/σου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Κων/νος Καχριμάνης ο οποίος και ανέλυσε τις απορίες και απάντησε στις ερωτήσεις που με μεγάλο ενδιαφέρον κατέθεσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

*Τριήμερη ΄΄ συνάντηση φιλίας ΄΄ για στελέχη και μέλη ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί στο Τριανόν του Ναυπλίου από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 26 του μηνός. Διοργανώνεται από το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου και την Πύλη Πολιτισμού , υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου.

* Η Θεατρική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» ανεβάζει την σπαρταριστή κωμωδία «Γουρούνι στο σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ, ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό και θα επαναληφθεί στις 3, 9, 10, 16 και 17 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

* Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7μ.μ ,στην αίθουσα του Επιμελητήριο Αργολίδας στο Άργος ,θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Η νοημοσύνη της Ελληνικής Γλώσσας και οι κώδικες του Πυθαγόρα» από τον μαθηματικό Ελευθέριο Αργυρόπουλο.

Ο κ. Αργυρόπουλος, εκτός των λαμπρών του επιδόσεων στο πεδίο της μαθηματικής επιστήμης, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις μελέτες του σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα ,μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ότι η μοναδικότητά της υφίσταται στο γεγονός ότι αυτή δεν αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό μέσο αλλά έναν φορέα νοητικών μηνυμάτων .

* Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη, του Δήμου Άργους – Μυκηνών που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, διοργανώνει εκδρομή στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για την παρακολούθηση της παράστασης «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με Ώρα έναρξης Παράστασης : 11.30 π.μ.Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 15€ και η αναχώρηση από την λαϊκή αγορά Άργους 8.15 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι Σάββατο 25 Νοεμβρίου ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες : Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους στο τηλέφωνο 2751069484,

* Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 3ο Παλαμήδειο Άθλο που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Ναύπλιο με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο άλωσης του Παλαμηδίου. Οι συμμετοχές στον βασικό αγώνα – που είναι τρέξιμο στα σκαλιά του Παλαμηδίου και επιστροφή στην πόλη- είναι περισσότερες από τριακόσιες .
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12.45 από την οδό 25ης Μαρτίου ενώ νωρίτερα θα γίνουν τα αγωνίσματα των τριών, δέκα χιλιομέτρων καθώς και 1.500 μέτρων για παιδιά.
Το απόγευμα του Σαββάτου διοργανώνεται λαμπαδηδρομία μέσα στο ιστορικό κάστρο του Ναυπλίου.

σύνταξη ειδήσεων

Γιάννης Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα