Εγκαίνια του κέντρου κοινότητας του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

17:54 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόσβαση μελών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται, διευκολύνει το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.
Η νέα κοινωνική δομή περιλαμβάνει και ειδικό παράρτημα

για παροχή υπηρεσιών σε Ρομά, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «στο νέο ΕΣΠΑ, 2014 – 2020, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν δράσεις, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για 12.000 συμπολίτες μας Ρομά».
Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2010, στον άξονα προώθησης της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς άξονες, την υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών για την πληροφόρηση και την παραπομπή τους στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, τη συνεργασία με υπηρεσίες και δομές για την παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές ή την ένταξη ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας καθώς και την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων (συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις για ειδικές ομάδες πληθυσμού, συγκέντρωση και διανομή αγαθών κ.α).
«Δημιουργούμε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους και όλους τους φορείς του τόπου μας, πετυχαίνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τους στόχους που θέτουμε», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα