Ε. Αχτσιόγλου: Με την συμφωνία επανέρχεται η κανονικότητα στα εργασιακά

12:24 29/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συμφωνία για τα εργασιακά βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και προετοιμάζει το έδαφος για την επαναφορά σε θεσμική κανονικότητα, τονίζει η υπουργός Εργασίας στη Real News.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν θα αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων. Αυτό δεν ήταν δεδομένο. Δεν θα θεσμοθετηθεί η ανταπεργία. Ούτε αυτό ήταν δεδομένο», τονίζει και συμπληρώνει: «Με τη λήξη του προγράμματος θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των κλαδικών ΣΣΕ.

Ούτε αυτά ήταν δεδομένα».

Η κ. Αχτσιόγλου προαναγγέλει την αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 500 εκατ. ευρώ τους επόμενους μήνες για την υποστήριξη εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τη νομοθέτηση ενός εκτεταμένου στεγαστικού προγράμματος στο πλαίσιο των αντίμετρων, βάσει του οποίου περίπου τα μισά νοικοκυριά που βρίσκονται σε ενοίκιο θα επιδοτηθούν κατά μέσο όρο με 1.000 ευρώ ετησίως.

Υπογραμμίζει δε ότι στη συμφωνία θα υπάρχουν παράλληλα και θετικά μέτρα. Με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης άνω το 40% των συνταξιούχων θα έχει μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη, ενώ για ένα μεγάλο ποσοστό η συμμετοχή θα μειωθεί στο μισό, σημειώνει η υπουργός Εργασίας. «Παράλληλα, θα νομοθετήσουμε ένα εκτεταμένο στεγαστικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου τα μισά περίπου νοικοκυριά που σήμερα βρίσκονται σε ενοίκιο θα επιδοτηθούν κατά μέσο όρο με 1.000 ευρώ ετησίως.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος, η δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για το ένα τρίτο των παιδιών προσχολικής ηλικίας της χώρας, αλλά και η δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτει και τονίζει: «Πρόκειται για μέτρα που θα υποστηρίξουν σημαντικά τη μέση οικογένεια καθώς και τους νέους ανθρώπους, ενώ θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση των συνταξιούχων το 2019».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα