Δυτική Μακεδονία: «Ναι μεν… αλλά» για το νέο ΕΣΠΑ

10:48 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε «οδικό χάρτη ανάκαμψης της περιφέρειας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση» μπορεί να μετατραπεί το νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα τόνισε από τη Φλώρινα στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020, ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης.

Σε σχέση με την επίτευξη των στόχων κάλυψης του 7% της πρόσθετης προχρηματοδότησης του νέου προγράμματος μέχρι το τέλος του 2016, τόνισε ότι ο στόχος όσον αφορά στις δράσεις του Ευρωπαϊκού

Κοινωνικού Ταμείου έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ σε ότι αφορά τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης προβλέπεται όπως ανέφερε να καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο του προγράμματος 2007-2013 ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι υπήρξε υπεραπορρόφηση της τάξης του 107% της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, επισημαίνοντας ότι δε χάθηκαν αλλά προστέθηκαν επιπλέον πολύτιμοι πόροι για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εκπρόσωποι των επιτελικών δομών των υπουργείων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του προγράμματος, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα