Δυτική Μακεδονία: Εκδηλώσεις για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

10:52 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου που οργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθούν και ση Δυτική Μακεδονία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Νότες φεγγαριού». Στις 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής θα γίνουν τα Εγκαίνια της έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας της Χριστίνας Καραντώνη με τίτλο «Σημεία των χειρών». Στην

Αίθουσα προβολών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής θα λειτουργεί Έκθεση των έργων του θερινού εικαστικού εργαστηρίου 2016. Στις 21.30 Στον κήπο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί Μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Βέττα και την ορχήστρα του και τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Χαραυγής Κοζάνης. Η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο Αιανής και στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Ο Δήμος Εορδαίας, και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας γιορτάζουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, με εκδηλώσεις σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση με μουσική, του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος». Ταυτόχρονα με την αφήγηση του ποιήματος από τη Μάρθα Μαυρίδου και με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη στο πιάνο και τον Μιλτιάδη Γιαννό στο βιολοντσέλο, θα ακουστεί πρωτότυπη μουσική του Λάζαρου Τσαβδαρίδη βασισμένη στην ομώνυμη σονάτα του Beethoven καθώς επίσης και έργα άλλων συνθετών. Αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 21.00 το τριήμερο ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στη μουσική και τους ήχους της Ανατολικής Μεσογείου από το σύνολο NEVA, αποτελούμενη από τον Χρίστο Ψωμιάδη στην πολίτικη λύρα, τον Γιάννη Παληό στο ούτι και τον Γιώτη Πολιτίδη στα κρουστά. Μαζί τους στο τραγούδι συμμετέχει η Έλενα Μουδίρη Χασιώτου. Όλες οι συναυλίες θα δοθούν στην αυλή του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας με ελεύθερη είσοδο.

Στην Καστοριά, με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τους Blues Wire σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 9 το βράδυ στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο Απόζαρι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Πολιτιστικό- Εξωραϊστικό Σύλλογο «Το Απόζαρι». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσική εκδήλωση με τους Blues Wire ένα κορυφαίο συγκρότημα του είδους του όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη με μακρά πορεία στα μπλουζ, στα οποία έχουν προσθέσει πινελιές προσωπικού ύφους. Για πρώτη φορά φέτος το Αρχοντικό Τσιατσιαπά που πρόσφατα αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκαν οι τοιχογραφίες και οι ξυλόγλυπτες διακοσμήσεις του, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00 (κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραμείνει κλειστό) με ξεναγήσεις από το προσωπικό της Εφορείας.

Η εφορεία αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης διοργανώνει εκδηλώσεις στη Moνή Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου, Δεσκάτης. Από τις 20:00 έως τις 22:00, θα πραγματοποιηθούν Θεματικές ξεναγήσεις στο μοναδικό διώροφο καθολικό της Δυτικής Μακεδονίας από αρχαιολόγους και συντηρητές της ΕΦΑ Γρεβενών. Από 22:00 έως 24:00 θα πραγματοποιηθεί Μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου με τίτλο «Απ’ τα καινούργια στα παλιά κι ανάποδα», με τον Μάκη Σεβίλογλου και τη Χρύσα Μωραϊτη στο τραγούδι.

Keywords
Αναζητήσεις
πανσεληνοσ αυγουστου εκδηλωσεις εορδαίας
Τυχαία Θέματα