Δυτική Μακεδονία: Ας κρατήσουν οι χοροί

17:57 12/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη: Χορευτική εκδήλωση

Χορευτική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου με την Κοινότητα Μοσφιλωτής Λάρνακας Κύπρου. Νωρίτερα στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο της Κοζάνης θα γίνει υπογραφή της αδελφοποίησης Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Κοζάνη: Ζήσεια 2016 στην Άνω

Κώμη

Συνεχίζονται και σήμερα οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ζήσεια 2016» στην Άνω Κώμη Κοζάνης, που είναι αφιερωμένες στον ευεργέτη του χωριού Δημήτριο Ζήση, και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 1990. Στις 7:30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Μαυρουδή που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά παιχνίδια της Άνω Κώμης κα στην συνέχεια η αναβίωση τους από μικρούς και μεγάλους. Αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου θα εμφανιστούν το μουσικό σχήμα «οι MANITAROCK», στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα δημοτική βραδιά με την ορχήστρα «Λόζιος και Ανακατωσιά» του Γιάννη Γρίβα και παρουσίαση χορευτικών τμημάτων του συλλόγου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 με λαϊκή βραδιά με την Μαζόχα και τον Λαυρέντη στο μπουζούκι. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στον αύλειο χώρο του γυμνασίου Άνω Κώμης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Κοζάνη: Ποντιακή βραδιά στον Πολύμυλο

Ποντιακή βραδιά διοργανώνεται αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου, στον Πολύμυλο Κοζάνης με το συγκρότημα των Θόδωρου Παναγιωτίδη και Γιώργου Σοφιανίδη.

Κοζάνη: Χορός στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης

Ο Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής σας προσκαλεί στην καρδιά του καλοκαιριού να περάσουμε μια υπέροχη Αυγουστιάτικη βραδιά με δυο από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της λαϊκής και κυρίως της Ποντιακής παράδοσης.

Σας προσκαλούμε με μεγάλη μας χαρά στον ετήσιο θερινό χορό του συλλόγου μας να διασκεδάσουμε παρέα με κέφι χορό και ανεβασμένη διάθεση συντροφιά με τους Γιάννη Τσιτιρίδη και Μπάμπη Κεμανετζίδη για ένα παραδοσιακό ξεφάντωμα!

ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ

Με την έκθεση λαογραφικού υλικού ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Δαμασκηνιωτών «Η Παναγία». Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το πάρτι της νεολαίας, την Κυριακή λαϊκή και δημοτική βραδιά και τη Δευτέρα ανήμερα της Παναγίας στις 7 το απόγευμα στο στέκι του συλλόγου θα παρουσιαστεί βιβλίο για τη Δαμασκηνιά.

ΖΩΝΗ

Παρασκευή 12 Aυγούστου : Ολοκληρώνεται το 23ο Τουρνουά μπάσκετ «Θανάσης Καραγιάννης»

Παρασκευή 12 Αυγούστου: SUMMER PARTY ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου: Τουρνουά μπουρλότ

Σάββατο 13 Αυγούστου : Έντεχνη βραδιά
Κυριακή 14 Αυγούστου: Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με την ορχήστρα του Ηλία Σμόλικα.

ΑΝΘΟΧΩΡΙ

Γλέντι με ποντιακή μουσική με το Στάθη Αλεξανδρίδη και δημοτική μουσική με το Δημήτρη Δάντσιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα την Παρασκευή 12 Αυγούστου το βράδυ στο Ανθοχώρι Βοΐου.

ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ

Παρασκευή 12 – Κυριακή 14 Αυγούστου: Έκθεση παραδοσιακής χειροποίητης Κλούτσας προς τιμήν του εκλιπόντος δασκάλου Βασιλείου Γιτσούλη

Κυριακή 14 Αυγούστου: Οδοιπορικό στο όρος Κλέψιος

ΜΟΡΦΗ

Δύο μουσικές βραδιές διοργανώνονται στην πλατεία της Μόρφης Κοζάνης. Η 1η είναι σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου και η 2η παραμονή της Παναγίας με τους Τσακνάκηδες.

ΟΜΑΛΗ

Παρασκευή 12 Αυγούστου ώρα 21:00: Πάρτυ Νεολαίας

ΕΡΑΤΥΡΑ

Σάββατο 13 Αυγούστου ώρα 23:00: Συναυλία στο Kokos Club μρ τον Κώστα Αγέρη

Κυριακή 14 Αυγούστου ώρα 12:00μ.: Αγώνες Ποδηλασίας στην Κεντρική Πλατεία της Εράτυρας

Δευτέρα 15 Αυγούστου ώρα 21:00: Αντάμωμα Απανταχού Ερατυραίων στην Κεντρική Πλατεία της

ΣΙΣΑΝΙ

Πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Σισάνι Κοζάνης η «Γιορτή του Φασολιού» στη γνωστή τοποθεσία «μεριάς» υπό τον ήχο των παραδοσιακών χάλκινων. Στους επισκέπτες θα προσφερθεί η γνωστή Σισανιώτικη φασολάδα από τις γυναίκες μαγειρεμένη στα καζάνια με την παραδοσιακή συνταγή των γεροντισσών του χωριού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σισανίου και την Ομάδα Καλλιεργητών Φασολιού, με την στήριξη της τοπικής κοινότητας Σισανίου, του Δήμου Βοίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου: Ετήσιος δημοτικός χορός με την ορχήστρα του Κώστα Βέρδη – Αντάμωμα απανταχού Αυγερινιωτών

Δευτέρα 15 Αυγούστου: Λαϊκομουσικοχορευτική βραδιά από τον Σύλλογο Γυναικών

ΒΡΟΝΤΗ

Σάββατο 13 Αυγούστου ώρα 21:00: Χοροεσπερίδα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντής –Λευκαδίου

Κυριακή 28 Αυγούστου: Γιορτή Φακής

ΒΟΥΧΩΡΙΝΑ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στην πλατεία της Βουχωρίνας,θα γίνει ο ετήσιος χορός του Συλλόγου. Θα μας ταξιδέψει μουσικά ο Τάκης Μπέτζιος με όλο το επιτελείο του.

ΚΡΙΜΗΝΙ

Σάββατο 13 Αυγούστου ώρα 21:00: Χοροεσπερίδα

ΒΥΘΟΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου: Χοροεσπερίδα με τον Άγγελο Τσακνάκη

ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Σάββατο 13/08/2016 : Λαϊκή βραδιά

ΧΡΥΣΑΥΓΗ

Κυριακή 14 Αυγούστου : Ετήσιο αντάμωμα, Μεσημέρι στην πλατεία του χωριού

Κοζάνη: Χοροεσπερίδα στο Βελβεντό

Η καθιερωμένη ετήσια γενέθλια Χοροεσπερίδα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού θα πραγματοποιηθεί και φέτος τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 10 μ.μ στο ΜΕΤΟΧΙ, με τους ήχους της Ορχήστρας Βελβεντού. Φιλική συμμετοχή Κουτρότσιου Θάλεια και Μπελιά Αμαλία.

Σέρβια: Γλέντι στον Πολύρραχο

Γλέντι στην πλατεία Πολυρράχου του δήμου Σερβίων – Βελβεντού διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου με το συγκρότημα του Σάκη Τζίτσα.

Κοζάνη: 18ο Αντάμωμα Καστανιωτών

Για 18η συνεχή χρονιά ο Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Καστανιωτών ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο σχολείο της Παλιάς Καστανιάς στις 10 το πρωί.

Κοζάνη: Λαϊκή βραδιά στο Μεταξά

Βραδιά με λαϊκή μουσική με τα παιδιά του trio e dama θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού Μεταξά

Κοζάνη: Πανηγύρι Αγίας Κυριακής Βελβεντού

Πανηγύρι πραγματοποιείται στην Αγίας Κυριακής Βελβεντού την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου.

Εορδαία: Ο Δεκαπενταύγουστος στη Βλάστη

Εκατοντάδες επισκέπτες αναμένεται να ανηφορίσουν τον Δεκαπενταύγουστο στη Βλάστη για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου. Ανήμερα της Παναγίας και στις 7 το απόγευμα στην τοποθεσία «Λιβάδια» θα ανοίξει ο Τρανός χορός έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου και της Ιστορίας του γνωστού θέρετρου της Δυτικής Μακεδονίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και στις 16 Αυγούστου με την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας σε όλο το χωριό.

Εορδαία: Αυγουστιάτικο διήμερο στη Βλάστη

Αυγουστιάτικο διήμερο διοργανώνει η Ομάδα χωρίς όνομα στη Βλάστη σήμερα Παρασκευή 12 και αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου 2016.

Eορδαία: «Ερμακειώτεια 2016»

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμακιάς, το «Φρούριο» διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, αύριο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Αύριο τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία της ορχήστρας « Παραδοσιακό σεργιάνι» και θα ακολουθήσει γλέντι με τον Θύμιο Γκογκίδη και την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα γίνει Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Ερμακιώτισσας, στη συνέχεια το παραδοσιακό φεστιβάλ με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, γλέντι με την ορχήστρα « Παραδοσιακό σεργιάνι»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Γρεβενά: Αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών

Το 2ο αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών διοργανώνει αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών στις 9 το βράδυ με το συγκρότημα του Κώστα Tσιοτίκα και ελεύθερη είσοδο.

Γρεβενά: Εκδηλώσεις στο Λάβδα

Παιδικό εργαστήρι θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Λάβδα Γρεβενών σε συνεργασία με το Φοράς Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ενώ αύριο στις 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι με το συγκρότημα του Λάμπρου Τσιοτίκα.

Γρεβενά: Πανηγύρι στα Πριόνια

Αναβιώνει και φέτος στα Πριόνια Γρεβενών τη Δευτέρα ανήμερα της Παναγίας το πανηγύρι του χωριού με την ορχήστρα του Λάκη Γκαμπράνη.

Γρεβενά: Διήμερο στην Ανθρακιά

Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο (13 και 14)ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανθρακιάς στον αύλειο χώρο του σχολείου. Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «2 ΚΙΘΑΡΕΣ ΔΡΟΜΟ» με έντεχνη και λαϊκή μουσική με τον Βασίλη Αναγνώστου και τον Βαγγέλη Μπαρμπαρούση, όπου μάλιστα θα διανεμηθεί δωρεάν νηστίσιμη μακαρονάδα από το γνωστό ΣΕΦ Χρήστο Πλεσιώτη, ενώ την Κυριακή παραμονή του 15αύγουστου θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Σάκη και Κώστα Τσιοτίκα.

Γρεβενά: 28ο αντάμωμα στους Αγίους Θεόδωρους

Το 28ο αντάμωμα των απανταχού Αγιοθεοδωριτών διοργανώνουν στις 9 το βράδυ ανήμερα του 15Αύγουστου στον Άγιο Θεόδωρο Γρεβενών οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημοτική μουσική με το συγκρότημα του Γιάννη Δανίτσα.

Δεσκάτη: Οι εκδηλώσεις του δήμου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του δήμου Δεσκάτης. Σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου θα αναβιώσουν το απόγευμα παραδοσιακά παιχνίδια στην Παλιουριά, ενώ στην κεντρική πλατεία της Δεσκάτης θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ λαϊκή και δημοτική βραδιά με τον Μάκη Σεβίλογλου και το Χρήστο Ντάγκαλα.

Αύριο Σάββατο στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του ΕΜΟΔ και άλλων περιοχών, ενώ θα ξεκινήσουν και οι εκδηλώσεις στη λίμνη της Κατάκαλης με ρεμπέτικη βραδιά.

Γρεβενά: Πανηγύρια απ’ άκρη σ’ άκρη

Τα καθιερωμένα πανηγύρια θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της Παναγίας σε αρκετά χωριά των Γρεβενών. Ανάμεσα τους είναι: η Τρικοκκιά, η Ροδιά, ο Βατόλακκος, το Σπήλαιο, το Πιστικό, την Πηγαδίτσα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα