Δύο καλοκαιρινές παραστάσεις από το ΚΘΒΕ

15:02 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δική του παρουσία στο πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού με δύο παραστάσεις δίνει για εφέτος το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ουσιαστικά πρόκειται για τα πρώτα δείγματα δουλειάς την νέας διοίκησης του Θεάτρου.

–Οι «Επτά επί Θήβας»: Αμιγώς πολιτική τραγωδία του Αισχύλου (467 π.Χ), σε νέα μετάφραση

του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Τους πωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι: Γιάννης Στάνκογλου (σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ, Χρίστο Στυλιανού για τον ρόλο του Ετεοκλή). Η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και 14μελής χορός νέων ηθοποιών.

Η παράσταση, μετά την πρεμιέρα στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Ιουλίου, θα αποτελέσει τη συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο φεστιβάλ Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου και στη συνέχεια στα άλλα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

«Φαίνεται πως όλοι μας -όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και όλοι όσοι μένουμε στην Ευρώπη- ζούμε με την αίσθηση πως κάποιοι εξαιρετικά απειλητικοί εχθροί στέκονται έξω από τα εύθραυστα τείχη της συνηθισμένης, μίζερης, αλλά και βολικής -ακόμη- ζωής μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης.

–Ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (δραματικό ειδύλλιο γραμμένο στα 1891 από τον Δημήτριο Κορομηλά) σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και με πρωταγωνίστριες τη Φιλαρέτη Κομνηνού και την Έφη Σταμούλη (συμμαθήτριες απ τη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ της δεκαετίας του ΄70, που ουδέποτε όμως συνυπήρξαν στη σκηνή). Η παράσταση θα πραγματοποιείται στο Βασιλικό Θέατρο (πλήρως κλιματιζόμενο)από την 1η Ιουλίου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου, από Τρίτη ως και Παρασκευή.

Τα κοστούμια της παράστασης, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα παρουσιάζεται με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους (για την κατανόηση του έργου από αγγλόφωνους και ρωσόφωνους επισκέπτες της πόλης), ανέλαβε ο Μανόλης Παντελιδάκης, τις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης και τη μουσική ο Θοδωρής Οικονόμου.

Οι τιμές των εισιτηρίων ορίστηκαν στα 15 ευρώ (για το «Επτά επί Θήβας» στην περιοδεία) και στα 13 ευρώ για τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» (στο Βασιλικό Θέατρο), ενώ κάθε Τρίτη το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Δύο καλοκαιρινές παραστάσεις από το ΚΘΒΕ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα