Δραστηριότητες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας- Φούρνων.

12:47 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας- Φούρνων με έγγραφό του θέτει για άλλη μια φορά το ζήτημα «της κατάφωρης αδικίας στη μοριοδότηση σχολικών μονάδων των νησιών Ικαρίας και Φούρνων». Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται «στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου, το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου, το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου, το Ειδικό Δημοτικό Ικαρίας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ικαρίας τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα. Με σχετικό έγγραφό που είχε σταλεί την 1/2/2017, (το οποίο επαναπροωθήθηκε), αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής Ικαρίας

και Φούρνων θα πρέπει να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες (πληθυσμός, συνθήκες διαβίωσης εκπαιδευτικών, απόσταση από την έδρα του νομού, συγκοινωνιακές συνθήκες, υψόμετρο) παραθέτοντας όλες τις σχετικές βεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς.
Με την αποστολή εγγράφου γίνεται αναφορά στις ελλείψεις (μέχρι και τα τέλη του Νοέμβρη) εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης στην Ικαρία και τους Φούρνους. Συγκεκριμένα: «τα δημοτικά σχολεία Ξυλοσύρτη και Χρυσομηλιάς δεν έχουν δασκάλους για το ολοήμερο. Από το 2ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου, το 2ο Δ.Σ. Ραχών και το Δ.Σ. Ευδήλου λείπουν δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής για παράλληλη στήριξη. Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής δεν υπάρχει σε καμία σχολική μονάδα της περιοχής, ενώ Εικαστικών λείπει από το Δ.Σ. Φούρνων, το 2ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου και το Δ.Σ. Καραβοστάμου. Στο Δ.Σ. Καρκιναγρίου διατίθεται μόνο ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας (Πληροφορικής) και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ικαρίας δεν διατίθεται κανένας εκπαιδευτικός ειδικότητας. Ως αποτέλεσμα, ολοήμερα σχολεία παραμένουν κλειστά, μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες δεν ενσωματώνονται ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα μαθήματα ειδικοτήτων είτε δεν γίνονται καθόλου είτε γίνονται από εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων». Ζητείται 1ον, η άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και 2ον, Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων όσων εργάζονται στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις που θα λύσουν το πρόβλημα των υποστελεχωμένων σχολικών μονάδων.
Την Κυριακή 25/11, η μουσική εκδήλωση του Συλλόγου στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, η οποία ήταν αφιερωμένη «Σ’ αυτούς που δεν σώπασαν» είχε μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου, της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου, της Δ’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοσύρτη τραγούδησαν κομμάτια του Μ. Λοΐζου, του Μ.Θεοδωράκη, του Στ. Κουγιουμτζή, του Λ. Χατζηνάσιου και του Livaneli με τη δασκάλα μουσικής κ. Μανίνα Παπαδοπούλου η οποία είχε την επιμέλεια, την διδασκαλία και τα συνόδευσε με το πιάνο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα