Δράσεις συνδικάτων στο πλευρό των προσφυγόπουλων

18:21 24/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχείς είναι οι πρωτοβουλίες συνδικάτων για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και με τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Περάματος, καλεί για την Πέμπτη 26 Γενάρη, στις 6.30μμ το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, «για τους πρόσφυγες και την απομόνωση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις , όσον αφορά στο θέμα της παρεμπόδισης από την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της φοίτησης προσφυγόπουλων

σε σχολείο στο Πέραμα, σας καλούμε σε σύσκεψη την ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2017, ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος .

Τα Σωματεία μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουμε το πώς θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν τον θάνατο και την προσφυγιά, αλλά και να απομονώσουμε τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα».

Mε παραπλήσιο τρόπο σκέψης το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει τις απαράδεκτες ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις, που διατυπώνονται από μια μικρή μειοψηφία, με αφορμή τον ερχομό των προσφυγόπουλων για μάθημα σε σχολεία της Λάρισας.

Καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία και καλείτους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα διωγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Ο Νομός Λάρισας, είναι από τους νομούς που γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, για το μεροκάματο, αλλά και γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, Ρωσσοπόντιους και απ’ άλλες περιοχές.Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους».

Τέλος το ΕΚΛ σημειώνει: «Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Με ευθύνη του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και πρακτικές. Όταν έρθουν τα προσφυγόπουλα, το ΕΚΝΛ και τα σωματεία, θα είμαστε εκεί για να τα καλωσορίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα