Δράσεις αλληλεγγύης Ομογενών από τη Στουτγκάρδη – «Έλληνες βοηθούν τους Έλληνες»

15:36 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mία άτυπη πρωτοβουλία πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Στουτγκάρδης, υλοποίησε μία σημαντική δράση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

«Έλληνες βοηθούν τους Έλληνες», ονομάζεται η πρωτοβουλία και συστατικό της στοιχείο αποτελεί ο ελληνισμός της διασποράς, με στόχο τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Σημαντικό

ρόλο έπαιξε η επικοινωνία των ομογενών με τη δραστήρια «Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας – Ο τόπος μου», όπου με επίσκεψη στους χώρους που λειτουργεί, κατέγραψαν ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου των «Αλληλέγγυων» και των Γιατρών του Κόσμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη τέσσερις παλέτες με δεκάδες δέματα τα οποία προσέφεραν συμπατριώτες μας από την Στουτκάρδη και ακολούθως να παραδοθούν στην ΕΟΔνΠ και από αυτήν στο Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», που παρέλαβε τα 3/4 των υλικών για να στηρίξει τις 60 μονογοννεϊκές οικογένειες τις οποίες στηρίζει.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με ανακοίνωσή της: «ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπατριώτες μας που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και την Τσιαλός Α.Ε. – Σύγχρονα υλικά στέγης για την μεταφορά των υλικών από την Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη».

Πηγή φωτο: EΟΔνΠ – Ο τόπος μου

Σχετική είδηση: Το ert.gr παρουσιάζει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Keywords
Τυχαία Θέματα