Δράσεις αλληλεγγύης από το Δήμο Χαϊδαρίου για το προσφυγικό

16:15 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των δράσεών του για τους πρόσφυγες έκανε ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Με αφορμή ρεπορτάζ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού για το οποίο ο Δήμος αναφέρει ότι δεν παρουσίασε την πραγματικότητα για τις δράσεις που πραγματοποιούνται και παρουσιάζει το Δήμο να ολιγωρεί, γίνεται περιγραφή των σχετικών παρεμβάσεων του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος αναφέρει: «Οι κάτοικοι της πόλης μας, όπως και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί

Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, πήραμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε ο λαός της περιοχής να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην καλύτερη διαβίωσή του.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν, αλλεπάλληλες δραστηριότητες με σκοπό να ανοίξει το θέμα στους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να οργανωθεί η αλληλεγγύη μέσα και έξω από το κέντρο φιλοξενίας, να μάθουν οι κάτοικοι της περιοχής πια είναι η αιτία της προσφυγιάς, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

Πραγματοποιήθηκαν, πολλές συσκέψεις συλλόγων και άλλων φορέων, δόθηκε και συνεχίζει βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, με την ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών να είναι ο καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας».

Τέλος, ο Δήμος Χαϊδαρίου επισημαίνει πως: «Συμβάλλουμε, σταθερά για τη βελτίωση της κατάστασης στην καθαριότητα με φορτηγό του Δήμου, σκούπα για καθαρισμό των δρόμων στο Κέντρο, με απεντομώσεις την περίοδο που ενδείκνυνται. Έχουμε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα προβλήματα αποχετευτικά, θέρμανσης, διατροφής με καλύτερης ποιότητας φαγητού, να υπάρξει άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση του χώρου με το αστικό κέντρο και το μετρό και φυσικά διεκδικήσαμε την άμεση με κρατική ευθύνη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσει για μικρούς και μεγάλους μέσα στο χώρο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες. Ενώ, πολλές ήταν οι φορές που μεταφέραμε με μέσα του Δήμου αρρώστους από το Σκαραμαγκά σε γιατρούς και νοσοκομεία!».

Σχετικές ειδήσεις:

Παράδοση ειδών για τους πρόσφυγες από το Δήμο Χαϊδαρίου

Εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά

Mηνύματα αλληλεγγύης και πολιτισμού από το Χαϊδάρι

Διάθεση τροφίμων στο Χαϊδάρι για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Keywords
Τυχαία Θέματα