Δράμα: Ημερίδα για το καρκίνο του μαστού και παιδιατρικά θέματα

13:36 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εξελίξεις για τον καρκίνο του μαστού αλλά και παιδιατρικά θέματα να αναπτυχθούν σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 10 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Θα γίνει ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τη διάγνωση και τη θεραπεία, τα κοινά συμπτώματα σε παιδιά που μπορεί να υποδηλώνουν κακοπάθεια και τους μύθους, τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά και εφήβους και την πραγματικότητα γύρω από τους εμβολιασμούς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Ομιλητές:
• Πρόληψη καρκίνου του μαστού (Βατζίδου Αναστασία

Ειδικός Χειρούργος)
• Διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού (Κασαράκης Δημήτριος Διευθυντής ΣΥ υπεύθυνος ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας)

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομιλητές
• Κοινά συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν κακοήθεια (Παπαγεωργίου Θεοδότης, Διευθυντής ΕΣΥ υπεύθυνος αιματολογικού τμήματος Β Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής ΑΧΕΠΑ)
• Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος σε παιδιά- εφήβους (Γιαννόπουλος Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδοκαρδιολογος, Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ)
• Βασικός εμβολιασμός: Γιατί πρέπει να γίνεται. Αντιεμβολιαστικό κίνημα «Μύθοι και Αλήθειες» Γεωργιάδης Γεώργιος Παιδίατρος

Keywords
Τυχαία Θέματα