Δωρέαν σύνδεση στο φυσικό αέριο για να τελειώσει το «ράβε-ξήλωνε» στους δρόμους. Δείτε σε ποιές περιοχές της Λάρισας

12:28 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από 1200 ευρώ ως 2500 ευρώ μπορούν να εξοικονομήσουν όσοι λαρισαίοι επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση να κάνουν τις αιτήσεις τους την περίοδο που στην περιοχή τους γίνονται ούτως ή άλλως έργα από το δήμο ή τη ΔΕΥΑΛ.

Και αυτό επειδή έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα το φαινόμενο να περνάει μια υπηρεσία από έναν δρόμο για έργα, να τελειώνει, στη συνέχεια να ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος και μήνες ή και μέρες μετά να γίνεται αίτηση στο φυσικό αέριο και να γίνονται και πάλι τομές στην ασφάλτο, αφήνωντας τα γνωστά «σαμαράκια».
Σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος λαρισαίων

Απόστολος Καλογιάννης και ο Γενικός Δ/ντης της ΕΔΑ-ΘΕΣ Λεωνίδας Μπακούρας ανακοίνωσαν τη νέα συνεργασία τους που έρχεται να προστεθεί στην ήδη άριστη, οπως χαρακτηρίστηκε και απο τις δύο πλευρές, συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν ο δήμος ή η ΔΕΥΑΛ έχει προγραμματισμένα έργα σε δρόμους της πόλης θα ενημερώνεται το Φυσικό Αέριο και φυσικά οι κάτοικοι της συνοικίας, έτσι ώστε αν επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου αυτό να το κάνουν τότε που θα γίνονται τα προγραμματισμένα έργα, χωρίς να πληρώσουν τέλη σύνδεσης και θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τον μετρητή, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την παροχή μέσα σε διάστημα 7 μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.΄
Με τον τρόπο αυτό μια πολυκατοικία μπορεί να εξοικονομήσει 2.500 ευρώ και μια μονοκατοικία 1200 ευρώ.
Αντίστοιχα, όταν η ΕΔΑ-ΘΕΣ θα έχει έναν ικανό αριθμό αιτήσεων για σύνδεση, για παράδειγμα 20 χρηστών, θα ενημερώνει το Δήμο, ώστε αν είχε στο πρόγραμμά του να κάνει έργα ασφαλτόστρωσης κλπ στην περιοχή, να κάνουν τις εργασίας μαζί το ίδιο διάστημα ώστε να αποφευχθεί το «ράβε-ξήλωνε» των δρόμων.
Η αρχή θα γίνει από τη συνοικία του Ιπποκράτη και τους Αμπελόκηπους, όπου η ΔΕΥΑΛ έχει το επόμενο διάστημα προγραμματισμένες εργασίες αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου και πλήρους ασφαλτόστρωσης στη συνέχεια.
«Οι κάτοικοι θα ενημερωθούν ένας-ένας, θα πάμε απο πόρτα σε πόρτα, και θα τους ρωτήσουμε να θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου τώρα με χωρίς να πληρώσουν τέλη σύνδεσης. Θα βάλουμε τους λέβητες και τους μετρητές και εκείνοι θα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν αργότερα, μέχρι το τέλο του χρόνου» επισήμανε ο Λεωνίδας Μπακούρας, γεν.δ/ντης της ΕΔΑ-ΘΕΣ.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, μάλιστα, θα αρχίσει καμπάνια σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας.
«Είχαμε συχνά πολλές διαμαρτυρίας πολιτών για τα σαμαράκια σε δρόμους της πόλης, οι οποίοι μάλιστα είχαν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί. Με τη συμφωνία αυτή με την ΕΔΑ-ΘΕΣ αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο του «ράβε-ξήλωνε» και αποφεύγουμε να κόβουμε την άσφαλτο πολλές φορές για διαφορετικές εργασίες απο διαφορετικούς οργανισμούς» τόνισε ο κ.Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων.

Στη Θεσσαλία 80.000 νοικοκυριά έχουν συνδεθεί στο φυσικό αέριο, από αυτά τα 35.000 βρίσκονται στη Λάρισα.

Η Χαραυγή, οι Άγιοι Σαράντα και η Νεάπολη συγκαταλέγονται επίσης στις γειτονιές της Λάρισας, στις οποίες θα «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα η προσφορά της ατελούς σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα