Δολοφονία Ζέμπερη-Ανασκευάζει ο 58χρονος: «Ίσως έπεσε μόνη της στο μαχαίρι» (video)

00:19 11/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη μετά την πολύωρη απολογία του, στην οποία ανασκεύασε τα όσα είχε ισχυριστεί στην προανάκριση λέγοντας ότι το θύμα πιθανώς «να έπεσε πάνω στο μαχαίρι».

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου επί ώρες συγγενείς και φίλοι του θύματος περίμεναν έξω από το γραφείο του 18ου Τακτικού Ανακριτή προσπαθώντας να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο. Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να φυγαδεύσουν

τον 58χρονο.

Θύμα προπηλακισμού έπεσε και ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, λέγοντας ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη βρισκόμενος σε άμυνα λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκε από το θύμα.

Ο Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο τις πλημμεληματικές κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας και ανασκευάζοντας όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, έδωσε άλλη εκδοχή στα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο Β’ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου, εκφράζοντας μάλιστα την πιθανότητα πάνω στην πάλη με την εφοριακό αυτή «να έπεσε πάνω στο μαχαίρι».

Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την δικαστική λειτουργό γιατί προανακριτικά ανέφερε άλλα από αυτά που είπε σήμερα, ο 58χρονος υποστήριξε ουσιαστικά πως μόνοι τους οι αστυνομικοί τα έγραψαν όλα αυτά και πως ο ίδιος δεν είχε τα γυαλιά του για να διαβάσει την κατάθεση πριν την υπογράψει. «Ουδέποτε ανέφερα τα παραπάνω κατά την προανακριτική μου κατάθεση. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στην συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου», είπε σύμφωνα με πληροφορίες εντός του ανακριτικού γραφείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα