ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα μέτρα

01:38 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο του Eurogroup, αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας πως απομένει πολύς δρόμος για συμφωνία, μεταξύ των πιστωτών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, το ΔΝΤ επιμένει πως τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018 πρέπει να είναι 1,5%, πως

κάθε άλλος στόχος είναι μη ρεαλιστικός, και πως αν ΕΕ και Ελλάδα αποφασίσουν για 3,5% θα πρέπει να παρουσιάσουν τα μέτρα για να επιτευχθεί αυτό.

«Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε ότι θέλουμε λιτότητα. Εμείς να ζητάμε στόχο που δεν απαιτεί λιτότητα, άλλοι να συμφωνούν σε μη ρεαλιστικούς στόχους που απαιτούν λιτότητα και τελικά να βρισκόμαστε διαρκώς εμείς στο στόχαστρο» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως για όσο λιγότερα χρόνια διατηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, τόσο μικρότερο θα είναι το κακό για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς το ποσοστό του 3,5% απαιτεί μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε το Eurogroup, το ΔΝΤ τα καλωσορίζει, αλλά τα κρίνει ανεπαρκή, ενώ για το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του στο πρόγραμμα επαναλαμβάνει ότι είναι πλήρως δεσμευμένο σε αυτό, αλλά απαιτεί το πρόγραμμα να είναι και ρεαλιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα