ΔΗΣΥ: Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις

18:23 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτικό θράσος συνιστά κατά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η οικειοποίηση, από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προσπαθειών του ελληνικού λαού να μειωθούν τα ελλείμματα και να βγει η χώρα από τη σχετική διαδικασία της ΕΕ.

«Χωρίς τη δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δισ. ευρώ για τους πολίτες και 100 δισ. για την οικονομία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της.

Η ΔΗΣΥ υπενθυμίζει ότι στη διετία

2010-2011 μειώθηκε το έλλειμμα κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο τέλος του 2012 κατέβηκε στο 8,9 του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 στο 3,7% του ΑΕΠ και φτάσει, δηλαδή, σχεδόν στον προβλεπόμενο στόχο.

Εκτιμά θετικά τον περιορισμό των ελλειμμάτων και την επάνοδο της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα που είχαν εκτροχιάσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2009, ενώ αναφέρει ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,1% του ΑΕΠ και το χρέος εκτοξεύτηκε από τα 167 δισ. ευρώ το 2003, στα 300 δισ.

«Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις. Είναι ώρα ευθύνης. Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι εγγύηση για αυτήν την πορεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα