Διοίκηση νοσοκομείου και Πολάκης-Κοντονής στο «στόχαστρο» των εργαζόμενων

14:33 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, που πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα, συζητήθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας των κλειστών χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν στο χώρο από την επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Π. Πολάκη την περασμένη Τετάρτη.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Τ. Κάνδηλα υποστήριξε ότι για να ξαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία θα πρέπει να δοθεί εντολή από την διοίκηση στην οποία να αναγράφεται η σύνδεση των χειρουργείων με το κεντρικό δίκτυο

αερίων του νοσοκομείου.

Ο γιατρός Α Ρένεσης διατύπωσε μια άλλη άποψη λέγοντας ότι τα χειρουργεία πρέπει να ανοίξουν διότι το τοπικό νοσοκομείο αποτελεί επιστημονική ντροπή σε όλο τον κόσμο. Να λήξει η αντιπαράθεση στο χώρο της υγείας και να βρεθεί τρόπος και να ανοίξουν τα χειρουργεία με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών, υποστήριξε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παν. Διακάκης.

Φωτό από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων του νοσοκομέιου

Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για τα κλειστά χειρουργεία υποστήριξε ο ορθοπεδικός και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου Διον. Ακτύπης, ενώ για τη συμμετοχή του στις χειρουργικές επεμβάσεις μίλησε ο γιατρός Νίκος Κοσμαδάκης. Ο γιατρός Νίκος Ποταμίτης εξέφρασε την άποψη ότι τα χειρουργεία έκλεισαν προκειμένου να διευκολυνθεί ο βουλευτής Ζακύνθου.

Τέλος ο διευθυντής της χειρουργικής Π.Καψαμπέλης κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Π. Πολάκη ότι με την επίσκεψη του στο νομό, προέβη σε παράνομες πράξεις και σαν γιατρός και σαν υπουργός χρησιμοποιώντας τα χειρουργεία του τοπικού νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας πως θα παραιτηθεί από την διεύθυνση του χειρουργικού τομέα και από την θέση του πρόεδρου του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, για μην πάει φυλακή, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα