Κέρκυρα: Λύση στους συμβασιούχους – Επικίνδυνη η κατάσταση

15:21 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.
Το σώμα αποφάσισε να αναδιατυπώσει την ομόφωνη απόφαση που έχει εκδώσει πρόσφατα, στηρίζοντας τους εργαζομένους και τη συνέχιση της εργασίας τους έως το τέλος του 2017 όπως προβλέπουν οι συμβάσεις τους.
Ο Δήμαρχος καταφέρθηκε κατά την απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εξετάσει την αντισυνταγματικότητα των νόμων της κυβέρνησης ξεκινώντας από τις συμβάσεις

ανθρώπων που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας, εν μέσω θέρους και καύσωνα, τινάζοντας στον αέρα την οικονομία των τουριστικών περιοχών.
Η κυρία Υδραίου επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να καταφερόμαστε εναντίον της Δικαιοσύνης η οποία θα πρέπει να εκτελεί τον θεσμικό της ρόλο ανεξάρτητη από πολιτικές πιέσεις, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα.
Ο κ. Γιώργος Μάμαλος εκ μέρους της παράταξης Τρεπεκλή σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να επαναδιατυπώσει το ομόφωνο ψήφισμα στηριξης των εργαζομένων που είχε εκδώσει πρόσφατα με στόχο την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.
Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι η αστική δικαιοσύνη δεν είναι ούτε αδέσμευτη ούτε τυφλή αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί η άμεση μετατροπή της εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων σε αορίστου.
Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του δημόσιου τομέα της υγείας, θα συζητηθούν την επόμενη Τετάρτη κατά τη διάρκεια νέας συνεδρίασης η οποία θα χαρακτηριστεί ως συνεχιζόμενη της χθεσινής.

ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο μεταξύ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει την αποχή των εργαζόμενων της καθαριότητας από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Πέμπτη ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολογεί την ολιγόμηνη συνέχιση των συμβάσεων έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων με το πρώτο κύμα να αφορά 2.500 εργαζόμενους.
H ομαλή συνέχιση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει έως τον Δεκέμβριο του 2017 είναι το κύριο αίτημα των συμβασιούχων της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο κ. Στάθης Σκούρας, εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο Δήμο, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δηλώσεις κανενός για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο κ. Σκούρας ανέφερε ότι μετά τους 10 συναδέλφους τους, η μισθοδοσία των οποίων γύρισε πίσω από το ελεγκτικό συνέδριο επειδή συμπλήρωσαν 24μηνο συμβάσεων, άλλοι 22 από τους 128 συμβασιούχους συμπλήρωσαν χθες εργασία 24 μηνών, άλλοι 37 θα συμπληρώσουν το 24μηνο εντός δύο μηνών και άλλοι 30 έως το τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα