Δήμος Τεμπών: Ζητούν έκπτωση στα τέλη ύδρευσης για τρίτεκνους

19:28 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προτάσεις για την οικονομική ελάφρυνση των τρίτεκνων οικογενειών κατατέθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μιχ. Καρατέγου και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκε στον δήμαρχο υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να εισηγηθεί για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για την έκπτωση 50% στα τέλη ύδρευσης όπως ισχύει και για τους πολυτέκνους του Δήμου. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τεμπών μετά τον Δήμο Αγιάς θα είναι

ο 2ος δήμος στο νομό Λάρισας που θα κάνει αυτήν την έκπτωση.

Στο σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Τριτέκνων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που συμβάλουν στην αλληλεγγύη των τρίτεκνων οικογενειών η οποία έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης των μνημονίων.

Από πλευράς του Δήμου αιτούμαστε για την τρίτεκνη οικογένεια τα παρακάτω:
* Να κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας παρέχει ο πρόσφατος ψηφιστείς νόμος 4368/2016 για μείωση (50%) ή την απαλλαγή, τελών καθαριότητας, φωτισμού, τέλη Ύδρευσης και αποχέτευσης.
* Εγγραφή στους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς των τέκνων γονέων με τρία παιδιά με τις ίδιες προϋποθέσεις ( προτεραιότητα και δίδακτρα) που ισχύουν και για τους πολύτεκνους.
* Μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και προγράμματα των νομικών προσώπων του Δήμου ( σχολή Μουσικής, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.).
* Μείωση ή απαλλαγή διδάκτρων για τη συμμετοχή στα κέντρα δια βίου μάθησης
* Συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
* Οικονομική χορήγηση από τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για παροχή φιλανθρωπικού έργου και εκπλήρωση του έργου και των σκοπών του συλλόγου μας».
Στη συνάντηση από την πλευρά του Συλλόγου Τριτέκνων συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημήτρης Γκόβαρης και οι κκ. Δημήτρης Μπυλούμπασης, Ντίνος Μακάς και Μαρία Γκλέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα